Ispunjeno

Formirana Vlada Republike Srpske

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović govoreći o roku za formiranje Vlade RS, za razliku od Milorada Dodika, koji je dao preoptimističan rok, a koji nije ispoštovan, dala je malo duži rok, rekavši da očekuje da će nova vlada biti formirana do kraja godine. Kako je i najavljeno, Republika Srpska dobila je novu Vladu, koju će voditi Radovan Višković (SNSD).

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović u više navrata je ponovilada je plan da nova Vlada Srpske bude izabrana do kraja godine, te da će i ime mandatara biti uskoro poznato.

Prioritet je formiranje izvršne vlasti, kako bi Vlada u najkraćem roku preuzela obaveze prema građanima i korisnicima budžeta. Započet je cijeli niz projekata o kojima treba voditi računa. Sa socijalnim partnerima su dogovorene određene aktivnosti za 2019. i treba obezbediti njihovu realizaciju.

Željka Cvijanović, 29.10.2018.

Željka Cvijanović 20. novembra imenovala je Radovana Viškovića, potpredsjednika SNSD-a, za novog mandatara za sastav Vlade RS, a što je trebala potvrditi i Narodna Skupština RS.

Da uskoro slijedi formiranje vlade Cvijanović je ponovila i nedavno, napominjući da se neće dozvoliti da “različite garniture” čine državnu i entitetsku vlast.

Strukture koje trebaju da čine vlast, one će i činiti vlast.

Željka Cvijanović, 06.12.2018.

Na cjelodnevnoj sjednici Narodne Skupštine RS, koja je završena nakon ponoći, Republika Srpska dobila je novu Vladu, a za Viskovića i njegov kabinet glasalo je ukupno 54 poslanika koji čine skupštinsku većinu.

Podsjećamo, kabinet novog premijera RS, Radovana Viškovća broji 16 ministarstava, a kada je u pitanju raspodjela resora među političkim subjektima, osam ministarstava pripalo je SNSD, tri SP, dva DNS, a po jedno ministarstvo dobili su NDP, US i Nezavisne grupe poslanika, bivših članova DNS-a.

Shodno navedenom, obećanju Željke Cvijanović da će RS dobiti novu vladu do kraja ove godine dajemo ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!