Formirana Vlada Republike Srpske

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović govoreći o roku za formiranje Vlade RS, za razliku od Milorada Dodika, koji je dao preoptimističan rok, a koji nije ispoštovan, dala je malo duži rok, rekavši da očekuje da će nova vlada biti formirana do kraja godine. Kako je i najavljeno, Republika Srpska dobila je novu Vladu, koju će voditi Radovan Višković (SNSD).

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović u više navrata je ponovilada je plan da nova Vlada Srpske bude izabrana do kraja godine, te da će i ime mandatara biti uskoro poznato.

Prioritet je formiranje izvršne vlasti, kako bi Vlada u najkraćem roku preuzela obaveze prema građanima i korisnicima budžeta. Započet je cijeli niz projekata o kojima treba voditi računa. Sa socijalnim partnerima su dogovorene određene aktivnosti za 2019. i treba obezbediti njihovu realizaciju.

Željka Cvijanović, 29.10.2018.

Željka Cvijanović 20. novembra imenovala je Radovana Viškovića, potpredsjednika SNSD-a, za novog mandatara za sastav Vlade RS, a što je trebala potvrditi i Narodna Skupština RS.

Da uskoro slijedi formiranje vlade Cvijanović je ponovila i nedavno, napominjući da se neće dozvoliti da “različite garniture” čine državnu i entitetsku vlast.

Strukture koje trebaju da čine vlast, one će i činiti vlast.

Željka Cvijanović, 06.12.2018.

Na cjelodnevnoj sjednici Narodne Skupštine RS, koja je završena nakon ponoći, Republika Srpska dobila je novu Vladu, a za Viskovića i njegov kabinet glasalo je ukupno 54 poslanika koji čine skupštinsku većinu.

Podsjećamo, kabinet novog premijera RS, Radovana Viškovća broji 16 ministarstava, a kada je u pitanju raspodjela resora među političkim subjektima, osam ministarstava pripalo je SNSD, tri SP, dva DNS, a po jedno ministarstvo dobili su NDP, US i Nezavisne grupe poslanika, bivših članova DNS-a.

Shodno navedenom, obećanju Željke Cvijanović da će RS dobiti novu vladu do kraja ove godine dajemo ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

Rekonstrukcija puta Babin Do – Šabići

Ugovori o izvođenju radova na putu Babin Do - Šabići, čija vrijednost iznosi 671 hiljadu KM potpisani su 24. maja 2019....

KS: VIK uskoro dobija novi menadžment?

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković održao je konferenciju za medije povodom, kako je saopćeno, “otkrivene višemilionske štete načinjene Kantonalnom javnom komunalnom...


Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon završetka radova još uvijek nije asfaltiran. Jedna od takvih je i Ulica Vojvode...