Formirana Vlada Republike Srpske

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović govoreći o roku za formiranje Vlade RS, za razliku od Milorada Dodika, koji je dao preoptimističan rok, a koji nije ispoštovan, dala je malo duži rok, rekavši da očekuje da će nova vlada biti formirana do kraja godine. Kako je i najavljeno, Republika Srpska dobila je novu Vladu, koju će voditi Radovan Višković (SNSD).

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović u više navrata je ponovilada je plan da nova Vlada Srpske bude izabrana do kraja godine, te da će i ime mandatara biti uskoro poznato.

Prioritet je formiranje izvršne vlasti, kako bi Vlada u najkraćem roku preuzela obaveze prema građanima i korisnicima budžeta. Započet je cijeli niz projekata o kojima treba voditi računa. Sa socijalnim partnerima su dogovorene određene aktivnosti za 2019. i treba obezbediti njihovu realizaciju.

Željka Cvijanović, 29.10.2018.

Željka Cvijanović 20. novembra imenovala je Radovana Viškovića, potpredsjednika SNSD-a, za novog mandatara za sastav Vlade RS, a što je trebala potvrditi i Narodna Skupština RS.

Da uskoro slijedi formiranje vlade Cvijanović je ponovila i nedavno, napominjući da se neće dozvoliti da “različite garniture” čine državnu i entitetsku vlast.

Strukture koje trebaju da čine vlast, one će i činiti vlast.

Željka Cvijanović, 06.12.2018.

Na cjelodnevnoj sjednici Narodne Skupštine RS, koja je završena nakon ponoći, Republika Srpska dobila je novu Vladu, a za Viskovića i njegov kabinet glasalo je ukupno 54 poslanika koji čine skupštinsku većinu.

Podsjećamo, kabinet novog premijera RS, Radovana Viškovća broji 16 ministarstava, a kada je u pitanju raspodjela resora među političkim subjektima, osam ministarstava pripalo je SNSD, tri SP, dva DNS, a po jedno ministarstvo dobili su NDP, US i Nezavisne grupe poslanika, bivših članova DNS-a.

Shodno navedenom, obećanju Željke Cvijanović da će RS dobiti novu vladu do kraja ove godine dajemo ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

Hoće li Narodna skupština RS raspustiti Skupštinu opštine Teslić?

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević je još 19.02.2019. godine u jednom od svojih intervjua najavio svoj prvi korak...

Djeca s oštećenim sluhom i vidom u KS uskoro će dobiti logopede i defektologe

U oktobru prošle godine Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo najavilo je da će škole u KS, u koje idu djeca s oštećenim sluhom i vidom dobiti logopede i...RS: Registracija firmi biće moguća elektronskim putem

Sredinom prošle godine iz Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske najavljeno je da će tokom 2019. godine biti poduzet niz aktivnosti kako bi se pojednostavila...