Formirana Vlada Republike Srpske

Predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović govoreći o roku za formiranje Vlade RS, za razliku od Milorada Dodika, koji je dao preoptimističan rok, a koji nije ispoštovan, dala je malo duži rok, rekavši da očekuje da će nova vlada biti formirana do kraja godine. Kako je i najavljeno, Republika Srpska dobila je novu Vladu, koju će voditi Radovan Višković (SNSD).

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović u više navrata je ponovilada je plan da nova Vlada Srpske bude izabrana do kraja godine, te da će i ime mandatara biti uskoro poznato.

Prioritet je formiranje izvršne vlasti, kako bi Vlada u najkraćem roku preuzela obaveze prema građanima i korisnicima budžeta. Započet je cijeli niz projekata o kojima treba voditi računa. Sa socijalnim partnerima su dogovorene određene aktivnosti za 2019. i treba obezbediti njihovu realizaciju.

Željka Cvijanović, 29.10.2018.

Željka Cvijanović 20. novembra imenovala je Radovana Viškovića, potpredsjednika SNSD-a, za novog mandatara za sastav Vlade RS, a što je trebala potvrditi i Narodna Skupština RS.

Da uskoro slijedi formiranje vlade Cvijanović je ponovila i nedavno, napominjući da se neće dozvoliti da “različite garniture” čine državnu i entitetsku vlast.

Strukture koje trebaju da čine vlast, one će i činiti vlast.

Željka Cvijanović, 06.12.2018.

Na cjelodnevnoj sjednici Narodne Skupštine RS, koja je završena nakon ponoći, Republika Srpska dobila je novu Vladu, a za Viskovića i njegov kabinet glasalo je ukupno 54 poslanika koji čine skupštinsku većinu.

Podsjećamo, kabinet novog premijera RS, Radovana Viškovća broji 16 ministarstava, a kada je u pitanju raspodjela resora među političkim subjektima, osam ministarstava pripalo je SNSD, tri SP, dva DNS, a po jedno ministarstvo dobili su NDP, US i Nezavisne grupe poslanika, bivših članova DNS-a.

Shodno navedenom, obećanju Željke Cvijanović da će RS dobiti novu vladu do kraja ove godine dajemo ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

 

15 raseljenih i izbjeglih porodica u Bileći dobilo krov nad glavom

Početkom marta 2018. godine ozvaničen je početak realizacije projekta izgradnje stambene zgrade za 15 porodica...

Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans - Eurolines da omoguće korisnicima prevoza...