Ispunjeno

Dragan Mektić na protestima ispred VSTV BiH

U Sarajevu su 29. maja 2019. godine održani protesti ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine kojima se pridružio i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić.

Naime, u razgovoru za portal Klix.ba, dan prije najavljenih protesta, Mektić je istakao da će pružiti podršku i učestvovati na pomenutom skupu.

Da budem iskren, ja nisam organizator u smislu prijavljivanje skupa i sličnih stvari, ali gdje se okupe građani sigurno je da ću doći i ja i učestvovati u takvoj vrsti skupa. Posebno kada se radi o životnim pitanjima građana u ovoj državi.

Dragan Mektić, 28.05.2019.

I nekoliko sati prije početka protesta ministar sigurnosti BiH je potvrdio ranije iznesen stav o sudjelovanju na protestima:

Ja sam prije nekoliko dana pozvao građane putem društvenih mreža i rekao sam tada da ne vidim drugi način da se u krugu institucija može promijeniti ovo stanje i zbog toga sam pozvao građane, jer mislim da sve institucije u BiH, pa i pravosudne, moraju da odgovaraju građanima. Nisam se konkretno bavio organizacijom, ali koliko imam informacija o ovom skupu, danas dolazi do spontanog okupljanja građana ispred VSTV-a a ja ću se priključiti svakom takvom okupljanju građana, mada u buduće, kada budemo nastavili ovaj vid građanskog pritiska, insistiraću da to bude na zakonit način.

Dragan Mektić, 29.05.2019.

U skladu sa najvama, Mektić je bio prisutan na današnjim protestima ispred zgrade VSTV BiH, te se i obratio okupljenim građanima.

Prije svega ja sam građanin kao i svaki drugi čovjek i zato sam došao. Ja ovdje želim da gradim svoju budućnost i imam pravo da zahtjevam da nam svima bude bolje.

Dragan Mektić, 29.05.2019.

S obzirom da se pridružio okupljenim građanima kako je ranije i najavio, Dragan Mektić od Istinomjera dobija ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!