Ispunjeno

Donesena odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo

U jednom od svojih nedavnih istupa u javnosti, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), Mirza Čelik (SDA) najavio je deblokadu procesa donošenja odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo.

S tim uvezi Čelik je ustvrdio “da će za 29. 01. 2020. godine biti zakazana sjednica na čijem će dnevnom redu biti odluka o privremenom finansiranju budžeta KS, Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapošljavanje KS”.

Zakazali smo danas sastanak svih zastupnika u Skupštini KS i šefova klubova kako bi prevazišli situaciju u Kantonu Sarajevo a tiče se deblokade procesa donošenja odluka o prijevremenom finansiranju kako ne bi nastao totalni haos u Kantonu nakon 31. januara. S obzirom da se određeni zastupnici nisu odazvali sastanku, zbog kratkog roka, ostavilli smo mogućnost da u utorak u 12 sati nastavimo taj sastanak

Mirza Čelik, 17. januar, 2020.

U skladu sa najavom, 23. 01. 2019. godine održan je nastavak 19. Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01.01. do 31.03.2020. godine, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine, kao i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period 01.01. do 31.03.2020. godine.

Ovim Istinomjer obećanje Mirze Čelika u vezi deblokade procesa donošenja odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!