BPK: Najavljeno donošenje zakona “koji će stvoriti bolje uslove za privredni rast”

Na redovnoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća Bosansko-podrinjskog kantona Goražde (BPK), održanoj 31. maja tekuće godine premijerka ovog kantona, Aida Obuća naglasila je potrebu za stvaranjem boljih uslova za privredni rast i s tim u vezi najavila donošenje zakona kojima se uređuje ova oblast.

Obuća je kazala da će Vlada BPK “u implementaciji svojih ciljeva i politika tražiti podršku poslodavaca i sindikata, ali i svih relevantnih čimbenika koji utječu na razvoj” te je nabrojala zakone na kojima će Vlada i Skupština BPK “raditi u ovoj godini”.

Ovdje se uglavnom govori o zakonima sa kojima će se ići u smislu smanjenja parafiskalnih zakona, rasterećenja prvirede, intervencije u Zakonu o šumama, Zakonu o komunalnim taksama i komunalnim djelatnostima i Zakonu o turizmu kao o jednom od bitnih zakona koji bi se trebao donijeti u 2019. godini, jer stanje u oblasti turizma na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je zaista neuređeno i svi se trebamo angažovati da bismo to stanje popravili.

Aida Obuća, 31.05.2019.

Istinomjer će pratiti da li će do kraja godine biti doneseni gore pomenuti zakoni.

(Istinomjer.ba)

zeleni most

Zeleni most u Banja Luci

Iako je izgradnja Zelenog mosta u Banja Luci trebala biti završena u 2018. godini, rok je više puta probijen....

Afera “svinjsko meso” riješena “u duhu dobrih poslovnih običaja“

Nakon što se u javnosti krajem prošle godine pojavila informacija da se u konzervama hrane za OS BiH, umjesto naručene junetine nalazi svinjsko meso, Ministarstvo odbrane BiH provelo je internu...Građani Tešnja čekaju na otvaranje bazena na izletištu Kiseljak

Stanovnicima općine Tešanj, počev od ovog ljeta, ponovo bi trebao biti na raspolaganju bazen na izletištu Kiseljak.   Podsjećamo, u augustu prošle godine iz ureda načelnika ove općine,...