Vukota Govedarica

Novi predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica je rođen 1976. godine u Gacku. Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu 2000. godine. Sa suprugom Oliverom i djecom Stefanom i Katarinom živi u Gacku.

Nakon završetka studija postaje tehnički direktor kulturno-sportskog centra u Gacku. U rodnom gradu je i danas predsjednik Guslarskog društva „Tešan Podrugović“ i muškog odbojkaškog kluba.

Karijera

Član je SDS-a od 1999. godine. Bio je predsjednik Omladine SDS-a, a u zadnjih sedam godina je bio potpredsjednik Stranke.

Prvi put je na izborima učestvovao 2004. godine, kada je izabran za odbornika u Skupštini Općine Gacko. Dvije godine kasnije na izborima osvaja mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), a potvrđuje ga i na općim izborima 2010. godine.

Govedarica je obnovio mandat i 2014. godine.

Imovina

Govedarica je ponovo prijavio suvlasništvo nad stanom u Srbiji od 28 kvadrata te da je vlasnik automobila Audi 4, ali je u odnosu na 2010. godinu njegova ušteđevina potrasla sa 20.000 KM na 70.000 KM.

I SDS 2005. godine podržao NATO integracije Bosne i Hercegovine

U jednom od svojih posljednjih medijskih istupa, predsjednik SDS-a, Vukota Govedarica ustvrdio je “da SDS nikada nije...

Skupština SDS će se o potvrđivanju Govedarice izjašnjavati neki drugi put

Turbulencije u SDS-u se nastavljaju, a još jedna izjava predsjednika ove političke partije, Vukote Govedarice, te ono što je nakon nje uslijedilo ponovo je privuklo pažnju Istinomjera. O...Mizeran broj žena kao nositeljica lista na izborima 2018. godine

Napredak u poštovanju ljudskih prava, borbi protiv rasne, spolne ili bilo koje druge vrste diskriminacije i marginalizacije, kroz istoriju je čini se pokazao da niko i nikada nije na poklon dobio ono...