Banja Luka: Zaposlen gradski arhitekta, čeka se pejzažni

Jedno od obećanja iz izborne kampanje Igora Radojičića 2016. godine odnosilo se na uvođenje pozicija gradskog i pejzažnog arhitekte.

 

Osim u svom izbornom progamu “Banja Luka 2025”, Radojičić je često govorio o uvođenju ovih pozicija i u svojim javnim istupima uoči Lokalnih izbora 2016.

Uvešćemo, između ostalog, pozicije gradskog arhitekte i pejzažnog arhitekte, jer Banja Luka je prvi put u svojoj istoriji glavni grad jedne republike i mora da se u budućnosti razvija na način koji odgovara poziciji jednog glavnog grada. To će biti profesionalne, nepolitičke ličnosti, što će biti takođe nova stvar za naše prostore, jer to nije predmet samo koalicije političkih partije, već profesionalaca koji su ljudi od ugleda, od struke.

 

Igor Radojičić, 30.09.2016

Kako je objavljeno prvog septembra, Banja Luka je i dobila svog prvog gradskog arhitektu nakon 80 godina. Ovu poziciju obnašaće Ivan Rašković, vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Radojičić je tim povodom rekao da će gradski arhitekt voditi savjet novog urbanističkog plana Banja Luke, te da će biti uključen i sve izmjene, dopune i izrade regulacionih planova.

Istinomjer je već ocjenjivao ovu izjavu Igora Radojičića, s obzirom da je u njoj netačno nazvao Banja Luku glavnim gradom Republike Srpske. Ovog puta ocjenjujemo prvi korak na ispunjenu datog obećanja, koje će biti u cjelini ispunjeno ukoliko se, kako je najavljeno, u gradskoj upravi zaposli i gradski pejzažni arhitekta. Do tada, obećanje dobija ocjenu radi se na tome.

(istinomjer.ba)

 

 

HDZ imao sasvim dovoljno vremena da osigura konstitutivnost Srba u HNK

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona nije usvojila amandmane na Ustav ovog kantona kojima bi se Srbi počeli...

Damir Dajanović

Republika Srpska na putu ka super(ne)likvidnosti

Građani/ke BiH svjesni su prezaduženosti u kojoj se nalaze. Kada se sagleda ukupan dug na nivou BiH, svaki građanin/ka Republike Srpske zadužen je blizu 4.700 KM, dok je svaki građanin/ka Federacije...

Selma Ašćerić

Selma Ašćerić

Selma Ašćerić

SDA-ov Izborni zakon još nije predstavljen javnosti

Izmjene Izbornog zakona BiH će po svemu sudeći u narednom periodu biti jedna od top tema u bosanskohercegovačkoj politici. Dvije stranke koje su barem nominalno u koaliciji, SDA i HDZ, o tekstu...

Damir Dajanović