Ispunjeno

Gradski i pejzažni arhitekta

Opštine: Banja Luka

Gradska uprava – Gradski arhitekta i pejzažni arhitekta

Obrazloženje

U prvoj i drugoj godini mandata gradonačelnika Banja Luke vršene su određene aktivnosti vezane za ovo obećanje.

Izvor: Program "Banja Luka 2025”

U septembr 2017. godine imenovan je prvi gradski arhitekta Banja Luke. Kako je saopšteno iz gradske uprave, na ovu poziciju imenovan je Ivan Rašković, vanredni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić je tim povodom rekao da će gradski arhitekt voditi savjet novog urbanističkog plana Banja Luke, te da će biti uključen i sve izmjene, dopune i izrade regulacionih planova. Do kraja prve godine mandata, nisu zabilježene aktivnosti na . Druga godina mandata: U toku je postupak za izbor pejzažnog arhitekte.

Nakon Gradskog, Banja Luka je dobila i pejzažnog arhitektu. Docent doktor Ognjen Šukalo, profesor sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prvi je pejzažni arhitekta u Gradu Banjoj Luci. Na tu funkciju imenovan je 24. decembra 2018. godine.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!