Najave

Završetak rekonstrukcije Zetre do početka juna 2024. godine?

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović u martu 2024. godine najavio je da će prva faza rekonstrukcije olimpijske dvorane Zetra biti završena do početka juna iste godine.

Izvor: TVSA / Screenshot

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović gostovao je 8. marta 2024. godine u programu TVSA. Između ostalog, Mijatović je govorio i o rekonstrukciji olimpijske dvorane Zetra te najavio kada će biti završena prva faza radova.

Početkom šestog mjeseca trebalo bi biti sve završeno u smislu nove podloge, pregrada; semafori, ako se dobro sjećam, završeni su, nabavljeni, konstruisani; rasvjeta je u toku; rekonstrukcija ulaznog hola i svlačionica isto u toku. I to bi sve trebalo biti završeno do početka šestog mjeseca.

Zlatko Mijatović, 8.3.2024.

Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici 8. juna 2023. godine dala saglasnost Ministarstvu privrede KS za sufinansiranje više projekata. Ovom odlukom kantonalne Vlade odobren je i projekat “Ulaganja u rekonstrukciju i modernizaciju sportske dvorane Zetra – faza I” u iznosu do 3.580.000 KM.

Sredinom oktobra, iz Ministarstva privrede KS navedeno je da rekonstrukcija i modernizacija ove dvorane započinju u novembru 2023. godine.

U prvoj fazi planirane su i ugradnja elektropodiznih pregradnih zavjesa, koje će otvoriti mogućnost da se dvorana podijeli na pet zasebnih dijelova, zatim zamjena i nadogradnja unutrašnje i vanjske rasvjete, modernizacija IT i sigurnosnih sistema, nabavka i ugradnja LED semafora, sanacija svlačionica, sanitarnih čvorova i hodnika te sanacija ulaznih prostora s recepcijom.

Na internet-stranici Zavoda za planiranje razvoja KS 8. januara 2024. godine objavljeno je da projekat rekonstrukcije i modernizacije dvorane Zetra ima status kandidovan, a u prilogu je moguće pogledati i informacije o projektu.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je najavio ministar privrede KS Zlatko Mijatović, prva faza rekonstrukcije dvorane Zetra biti završena do početka juna ove godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!