Ispunjeno

Poziv za subvencioniranje aviolinija objavljen u najavljenom roku

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović (NiP) gostovao je 29.9.2023. u programu TVSA. Tom prilikom najavio je da će do sredine oktobra 2023. godine biti raspisan novi javni poziv za subvencioniranje aviolinija s Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Poziv je objavljen 13.10.2023. godine.

Izvor: Vlada KS

Trenutno razmatramo mogućnost, ne samo da razmatramo, nego smo sigurni da ćemo do sredine narednog mjeseca raspisati novi javni poziv, koji će uključivati aviolinije i aviosaobraćaj za narednu godinu.

Zlatko Mijatović, 29.9.2023.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je 13.10.2023. godine javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo. Kako je saopćeno iz Vlade KS, cilj javnog poziva jeste razvoj turizma subvencioniranjem aviokompanija s ciljem uspostavljanja novih destinacija i povećanog broja putnika.

Sredstva su osigurana u budžetu Ministarstva privrede KS na poziciji “Tekući transfer Turističkoj zajednici KS za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turizma”.

Podsjećamo, početkom jula 2023. godine Vlada KS usvojila je Program subvencija za razvoj turizma i aviosaobraćaja za području Kantona Sarajevo. Na osnovu zahtjeva Turističke zajednice KS, iz budžeta Ministarstva privrede KS izdvojeno je 500.000 KM za realizaciju javnog poziva namijenjenog aviokompanijama.

S obzirom na to da je javni poziv za subvencioniranje aviokompanija objavljen polovinom oktobra, kako je i najavio ministar privrede KS Zlatko Mijatović, Istinomjer njegovo obećanje ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!