Najave

Završetak područne škole “Goduša” očekuje se do kraja godine

Izvođač radova za posljednju fazu izgradnje područne škole u Goduši odabran je sredinom augusta 2023. godine. Nedugo zatim potpisan je i ugovor s firmom DŽE-KA gradnja d.o.o. te su finalni radovi na izgradnji škole započeti.

Izvor: Grad Visoko

Na zvaničnoj stranici Grada Visoko 5.9.2023. godine objavljeno je saopćenje da su radovi na školi u toku. Tom prilikom gradonačelnik Visokog dao je informaciju o utrošenim sredstvima te je najavio završetak radova i otvorenje ove područne škole.  

Po završetku ovih radova škola će biti izgrađena i uređena. Grad Visoko će uskoro pokrenuti nabavku i dječijeg igrališta za ovu školu, a očekujemo od nadležnog ministarstva da osigura klupe, stolice i školske table za dvije učionice, te hidrant kako bi projekat u potpunosti bio realizovan i kako bismo do kraja godine imali otvorenje.

Mirza Ganić, 5.9.2023.

Obećanje o izgradnji nove područne škole “Goduša” u okviru OŠ “Alija Nametak” Mirza Ganić dao je dok je bio premijer ZDK, u augustu 2020. godine. Nekoliko mjeseci kasnije, Ganić je s premijerske funkcije izabran za gradonačelnika Visokog.

Kamen temeljac položen je sredinom decembra 2021. godine, a u prve tri faze izgradnje uloženo je 550.000 KM. Za četvrtu završnu fazu obezbijeđena je 261.000 KM, od čega Grad Visoko učestvuje sa 111.000 KM, dok učešće Vlade Zeničko–dobojskog kantona iznosi 150.000 KM.

Podsjećamo da je postojeća školska zgrada izgrađena 1965. godine te nije bilo moguće uraditi njenu rekonstrukciju, zbog čega je odlučeno da se gradi nova.

Istinomjer će pratiti da li će područna škola “Goduša” biti otvorena do kraja 2023. godine, kako je obećao Mirza Ganić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!