Društveni dom u Mišinom hanu uskoro u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine.

Projekat obnove finansiran je od strane Grada Banja Luka, a prema saopćenju, njegova vrijednost iznosi 175.000 KM. 

Sada se rade projekti sanacije i obnove društvenih domova u Mišinom hanu, Rekavicama, Piskavici i Zalužanima. Vidjećemo koji je objekat u najlošijem stanju i time prioritet za obnovu.

Igor Radojičić, 22.05.2019. 

Početkom septembra 2019. godine najavljeno je da će realizacijom projekta biti izgrađena višenamjenska sala i apoteka u prizemlju, dok će na prvom spratu biti kancelarija mjesne zajednice u unutrašenjm dijelu objekta, a također je najavljena i sanacija vanjskog dijela. 

Poslije niza novoizgrađenih i obnovljenih društvenih domova po selima, danas je na red došao i objekat u Mišinom hanu. Tokom sanacije, biće obnovljena oba sprata, krov, sanitarije, podovi i kompletne instalacije.

Igor Radojičić, 18.09.2019. 

Nakon raspisanog tendera u augustu ove godine, Grad Banja Luka potpisao je ugovor sa preduzećem “Progres gradnja” koji će izvoditi radove u Mišinom hanu. U saopćenju je rečeno da preduzeće ima rok od tri mjeseca da završi posao.  

Da započeti radovi teku planiranom dinamikom potvrđeno je u novembru 2019. godine u saopćenju Grada Banja Luke u kojem se navodi da “ruinirani društveni dom u Mišinom hanu, nekadašnje omiljeno mjesto okupljanja mještana, dobija nove obrise”.

U Mišinom hanu intenzivno se radi na obnovi dotrajalog doma, koji će služiti za razne društvene događaje, uključujući i tamošnji foklorni ansambl. U okviru realizacije ovog projekta, na objektu je do sada postavljena nova stolarija, obnovljen krov i postavljena fasada.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 12.11.2019.

Obzirom da je započeta obnova objekta društvenog doma u Mišinom hanu, te da radovi teku planiranom dinamikom, Istinomjer će gradonačelniku Banja Luke, Igoru Radojičiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će obnova objekta biti završena u datom roku. 

(Istinomjer.ba)

U Zavidovićima se prodaje zgrada prvobitno namijenjena za socijalno neprofitno stanovanje

U okviru projekta “Socijalno neprofitno stanovanje u Zavidovićima”, krajem jula 2016. godine započelo se sa radovima na...

SNSD je učestvovao u prenosu nadležnosti s RS na BiH

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), Mirko Šarović u svom obraćanju na nedavno održanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na kojoj se raspravljalo o položaju bh. entiteta...


Izrada Strategije za mlade u FBiH i dalje na čekanju

Zastupnici/ce u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH) podržali su u junu ove godine inicijativu Senaida Begića iz Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) da se u Federaciji BiH...