Ispunjeno

Društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja 2019. godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine.

Sada se rade projekti sanacije i obnove društvenih domova u Mišinom hanu, Rekavicama, Piskavici i Zalužanima. Vidjećemo koji je objekat u najlošijem stanju i time prioritet za obnovu.

Igor Radojičić, 22. maj 2019.

Nakon raspisanog tendera u augustu 2019. godine, potpisan je ugovor između Grada Banja Luka i preduzeća “Progres gradnja” koje je bilo izvođač radova.

Poslije niza novoizgrađenih i obnovljenih društvenih domova po selima, danas je na red došao i objekat u Mišinom hanu. Tokom sanacije, biće obnovljena oba sprata, krov, sanitarije, podovi i kompletne instalacije.

Igor Radojičić, 18. septembar 2019.

Da započeti radovi teku planiranom dinamikom potvrđeno je u novembru 2019. godine u saopćenju Grada Banja Luke u kojem se navodi da “ruinirani društveni dom u Mišinom hanu, nekadašnje omiljeno mjesto okupljanja mještana, dobija nove obrise”.

U Mišinom hanu intenzivno se radi na obnovi dotrajalog doma, koji će služiti za razne društvene događaje, uključujući i tamošnji foklorni ansambl. U okviru realizacije ovog projekta, na objektu je do sada postavljena nova stolarija, obnovljen krov i postavljena fasada.

Saopćenje, Grad Banja Luka, 12. novembar 2019.

Sredinom decembra 2019. godine za Istinomjer je potvrđeno da se radovi odvijaju predviđenom dinamikom, kao i da je rok za okončanje radova 15. januar 2020. godine.

Da su radovi okončani u predviđenom roku potvrđeno je iz Kabineta gradonačelnika Banja Luke 23. januara 2020. godine:

U vezi sa obnovom društvenog doma u Mišinom hanu, obavještavamo Vas da su radovi okončani kako je i planirano tj. u predviđenom roku.

Grad Banja Luka, 23. januar 2020.

Ovim Istinomjer obećanje gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u vezi obnovne društvenog doma u Mišinom hanu ocjenjuje ispunjenenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!