Za tri mjeseca društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U četvrtak, 18.09.2019. godine, počela je obnova društvenog doma u Mišinom hanu, a što je najavljeno od strane gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u maju 2019. godine.

Projekat obnove finansiran je od strane Grada Banja Luka, a prema saopćenju, njegova vrijednost iznosi 175.000 KM. 

Sada se rade projekti sanacije i obnove društvenih domova u Mišinom hanu, Rekavicama, Piskavici i Zalužanima. Vidjećemo koji je objekat u najlošijem stanju i time prioritet za obnovu.

Igor Radojičić, 22.05.2019. 

Početkom septembra 2019. godine najavljeno je da će realizacijom projekta biti izgrađena višenamjenska sala i apoteka u prizemlju, dok će na prvom spratu biti kancelarija mjesne zajednice u unutrašenjm dijelu objekta, a također je najavljena i sanacija vanjskog dijela. 

Poslije niza novoizgrađenih i obnovljenih društvenih domova po selima, danas je na red došao i objekat u Mišinom hanu. Tokom sanacije, biće obnovljena oba sprata, krov, sanitarije, podovi i kompletne instalacije.

Igor Radojičić, 18.09.2019. 

Nakon raspisanog tendera u augustu ove godine, Grad Banja Luka potpisao je ugovor sa preduzećem “Progres gradnja” koji će izvoditi radove u Mišinom hanu. U saopćenju je rečeno da preduzeće ima rok od tri mjeseca da završi posao.  

Obzirom da je započeta obnova objekta društveni dom u Mišinom hanu, Istinomjer će gradonačelniku Grada Banja Luka, Igoru Radojičiću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će obnova objekta biti završena u datom roku. 

(Istinomjer.ba)

Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije...

Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik...Čović dosljedan po pitanju partnerstva sa SNSD-om

Nakon sjednice predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održane u Drvaru 10.10.2019. godine, predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović je, kada je partnerstvo za SNSD-om u pitanju, potvrdio svoje, do...