Neispunjeno
Uncategorized

Vlada RS: Još jedna obmana o gradnji autoputa

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić rekao je da će tender za izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj biti raspisan do kraja ovog mjeseca, a procedura do potpisivanja ugovora mogla bi da traje 60 do 90 dana, jer je riječ o međunarodnom tenderu.

Džombić je naglasio da je Vlada RS osigurala finansijsku konstrukciju za ovaj projekat, jer je Evropska banka za obnovu i razvoj spremna da kreditira Vladu za dionicu od Prnjavora do Doboja i privatni partner koji će dobiti koncesiju za dionicu od Banjaluke do Prnjavora i od Doboja do ?akeša.

(RTRS/Banjaluka-info, 5. 5. 2011.)

***

Vlada Republike Srpske (RS) upoznala se na današnjoj sjednici o Informaciji o preduzetim aktivnostima za raspisivanje tendera za izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj, u kojoj se navodi da su stvoreni uslovi za raspisivanje tendera.

U informaciji se navodi da je javni poziv pripremljen, kao i tenderska dokumentacija sa nacrtom ugovora, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

U Informaciji se navodi da je završena tenderska dokumentacija i stvoreni uslovi da, u skladu sa Zakonom o koncesijama, bude raspisan javni poziv za dođelu koncesije.

Poziv će, u skladu sa odlukom Vlade RS, raspisati Javno preduzeće “Autoputevi Republike Srpske”, dodaje se u saopštenju.

(SRNA/Nezavisne novine, 8. 6. 2011.)

Komentar:

Vlada RS očigledno nije ispoštovala ono što je obećala početkom maja. Tender za izgradnju autoputa trebao je biti raspisan. To se nije dogodilo, a “uslovi za raspisivanje tendera” su stovreni početkom juna.
Slijedeći dinamiku kojom Vlada RS-a obavlja poslove, autoput bi mogle dočekati generacije za koje se “stvaraju uslovi.”

Pitajte Istinomjer!