Neispunjeno

Džombić otišao, a problem Željeznica RS ostao

Aleksandar Džombić, premijer RS
Aleksandar Džombić, premijer RS

Govoreći o “Željeznicama Republike Srpske” i planu njene reorganizacije, Džombić je rekao da će do kraja februara biti održana tematska sjednica na kojoj će se odrediti prema planu restrukturiranja.

“Proučio sam taj plan, koji ne predviđa stečaj, i tražiću jasan stav resornog ministarstva i rukovodstva ‘Željeznica'”, istakao je Džombić.

(Srna/Nezavisne novine, 06.02.2013.)

Komentar:

Iako Aleksandar Džombić više nije premijer Republike Srpske, obećanja koja je davao za vrijeme svog mandata i te kako su aktuelna. Jedno takvo obećanje, a koje je ostalo neispunjeno, je i ono o hitnom razmatranju reorganizacije Željeznica RS, kompanije koja se već duže vremena nalazi u teškoj situaciji.

Aleksandar Džombić obećao je početkom februara da će se do kraja tog mjeseca održati tematska sjednica Vlade RS, na kojoj će se razmotriti plan reorganizacije Željeznica RS. Prema zvaničnim podacima sa oficijelne web stranice Vlade, takva sjednica nije održana, tako da je dato obećanje bivšeg premijera ostalo neispunjeno, a naredni period će pokazati na koji način će se prema ovom preduzeću odnositi novoizabrana premijerka entiteta i Džombićeva stranačka kolegica Željka Cvijanović.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!