Neispunjeno

Džombić: Bez subvencija za avio liniju do Beograda

Aleksandar Džombić
Aleksandar Džombić

Premijer RS Aleksandar Džombić danas je rekao da beogradski aviooperater neće moći uspostaviti liniju prema Banjaluci, te dalje prema Beču.

“Ali i dalje tvrdi da se razmišlja o nekim drugim opcijama u saradnji sa srbijanskim JAT-om i da rokovi ostaju do kraja godine, s tim da bi se iz budžeta RS-a ponovo subvencionirale moguće aviolinije, jer ni „JAT nije u dobroj finansijskoj situaciji“.”

(Nezavisne novine, 06.11.2012.)

Komentar:

Bez obzira što je ranije najavljeno da će se sa predstavnicima JAT-a razgovarati o uvođenju avionske linije Banjaluka – Beograd – Beč, pregovora u tom smjeru, a na čemu je ranije insistirao premijer RS-a Aleksandar Džombić nije bilo. Prema informacijama koje je Istinomjer dobio od kompanije “Sky Srpska” ova linija ne postoji niti je uopće izvjesno da će se ona uvesti u skorije vrijeme.

Tokom rasprave o budžetu RS-a za 2013. godinu, ali ni u prijedlogu istog, nije bilo govora o sredstvima za subvencioniranje ove linije tako da je i Džombićevo obećanje o razmatranju nekih drugih opcija za njeno uvođenje ostalo neispunjeno.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!