Vikend charter let Beograd – Banja Luka

Sredinom marta ove godine iz Gradske uprave Banja Luke najavljeno je kako će u Banja Luku, počev od 12. aprila tekuće godine “po prvi put, charter letom dolaziti turisti iz Beograda i to u organizovanim vikend turama po izuzetno povoljnim cijenama”.

Tako je gradonačelnik Radojičić najavio da će “od 12. aprila zajedno sa kompanijom “Kontiki” biti organizovan vikend charter let Beograd – Banja Luka, te da će u sklopu tog aranžmana gostima biti ponuđen i “vikend u Banja Luci, uz obilazak turističkih i kulturnih sadržaja”.

Cilj je da se u periodu od 8. aprila do 15. juna poveća broj događaja, da grad živi, da naši građani imaju više sadržaja u ponudi i da nam dolaze gosti i turisti u vrijeme kad je naš grad najljepši.

Igor Radojičić, 16.03.2019.

Kako je i obećano, u saradnji sa kompanijom “Kontiki”, Grad Banja Luka organizuje vikend charter let Beograd – Banja Luka, i to  12.,19., i 26. aprila, zatim 3.,10.,17., 24.,31. maja te 7., 14., 21., 28., juna 2019. godine. Trodnevni vikend aranžman u Banja Luci turiste će koštati 99 eura.

Ove vikend ture, kako je i najavljeno, dovodiće, između ostalog, turiste na banjalučki Ćevap fest, koji će biti održan od 31. maja do 2. juna, polumaratonske trke i dr.

Ovim Istinomjer obećanju Igora Radojičića o uvođenju vikend charter leta, uz popratni vikend aranžman, daje ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni...

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...Slijedi faza izgradnje vertikalne konstrukcije otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...