Ispunjeno

Usvojena saglasnost za rekonstrukciju Kantonalne bolnice Zenica

Na radnom sastanku, održanom 4. 3. 2021. godine u Zenici, glavna tema bilo je postizanje dogovora o realizaciji projekta rekonstrukcije Kantonalne bolnice po EE principima.

Foto: Zenicainfo.ba

Sastanku su prisustvovali šefica Političkog odjela Delegacije Evropske unije/EUSR u Bosni i Hercegovini Elisabet Tomasinec, politička savjetnica u Delegaciji Evropske unije/EUSR u Bosni i Hercegovini Sanja Stanojević, predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Josip Polić, vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić, ministar finansija Zeničko-dobojskog kantona Josip Lovrić, direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac, kantonalni pravobranilac Zeničko-dobojskog kantona i Seđad Kliko, te gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Tom prilikom gradonačelnik Kasumović, pored ostalog, izjavio je da će Grad Zenica pripremiti potrebnu dokumentaciju za Gradsko vijeće Zenica radi donošenja odluke o davanju saglasnosti za rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata.

Zakazat ćemo hitnu sjednicu Gradskog vijeća Zenica radi donošenja Odluke o davanju saglasnosti za rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata u krugu Kantonalne bolnice Zenica. To ćemo uraditi čim budu spremni i usaglašeni materijali za donošenje odluke. Gradska uprava Zenica na čelu sa mnom će učiniti sve što je u njenoj nadležnosti kako bi se projekti od kojih će korist imati naši građani, realizovali u što skorije vrijeme.

Fuad Kasumović, 4. 3. 2021.

Podsjećamo da je u kontekstu datih obećanja u vezi rekonstrukcije objekata Kantonalne bolnice u Zenici, odnosno zamjena energenata u tom objektu, Istinomjer pisao tokom 2019. godine.

U skladu sa najavom Fuada Kasumovića, na drugoj hitnoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, održanoj 8. 3. 2021. godine, vijećnici su jednoglasno prihvatili Prijedlog zaključka o saglasnosti na izvođenje radova rekonstrukcije i nadogradnje postojećih objekata u svrhu realizacije projekta Rekonstrukcija JU Kantonalna bolnica Zenica po principima energetske efikasnosti.

Tim zaključkom daje se saglasnost na izvođenje radova rekonstrukcije i nadogradnje postojećih objekata u krugu JU Kantonalna bolnica Zenica, izgrađenih na zemljištu u vlasništvu Grada Zenica. Realizacija projekta ne podrazumijeva zauzimanje novih površina gradskog građevinskog zemljišta.

Gradsko vijeće Zenica, 8. 3. 2021.

Uz napomenu da ćemo pratiti implementaciju navedenog projekta, Istinomjer ovom prilikom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću za njegovo obećanje u vezi donošenja odluke o davanju saglasnosti za rekonstrukciju i dogradnju postojećih objekata u krugu Kantonalne bolnice Zenica daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!