U toku “formalizovanje Bh bloka”

U svojoj nedavnoj izjavi koja se odnosila na funkcionisanja “Bh bloka”, predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić istakao je potrebu “formalizovanja ovog političkog bloka” kojeg čine SDP BiH, Naša stranka i DF.

Iskreno se nadam da bi već od sljedeće sedmice mogli da radimo na formaliziranju Bh. bloka i stvaranju pretpostavke da znamo kako donosimo neke odluke, koje su odluke koje moramo donositi konsenzusom, gdje svako treba da zadrži svoj subjektivitet.

Nermin Nikšić, 18.03.2019.

S tim ciljem je 25.03.2019. godine održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici SDP-a BiH i Naše stranke” dok se, rečeno je, “na sastanku nisu pojavili predstavnici DF-a uprkos tome što im je upućen poziv”.

Kako se navodi, predstavnici dvaju političkih subjekata “su se dogovorili da krenu u izradu političko-programskog manifesta koji će služiti kao osnova ne samo za razgovore s političkim organizacijama zainteresovanim za pristupanje ovom savezu, nego i s nevladinim organizacijama i građanima”.

Osim toga, odlučeno je “da se krene u izradu pravilnika o radu u Bh. bloku, kako bi buduće odluke saveza bile donesene demokratski i zajednički implementirane”.

Zajedničko radno tijelo koje su imenovali SDP BiH i Naša stranka trebalo bi se “sastati već iduće sedmice kako bi intenzivno nastavili rad na formalizaciji političkog saveza Bh. bloka”.

Ovim Istinomjer obećanju Nermina Nikšića u vezi “formalizacije Bh bloka” daje ocjenu radi se na tome, te ćemo nastaviti pratiti aktivnosti u tom pravcu.

(Istinomjer.ba)

Usmjerena sredstva za obnovu Saborne crkve i crkve Sv. Luke Evanđeliste

Tokom posjete ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Damira Filipovića Vrhbosanskom...

Od naredne godine novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj?

Ministrica finansija Republike Srpske, Zora Vidović najavila je da će naredne godine biti uspostavljen novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj. U okviru panela “Digitalizacija poreskog...Specifične kvote za BiH za sada samo za jednu kategoriju proizvoda od čelika

Po završetku sastanka koji se, po pitanju uvođenja privremenih zaštitnih mjera u vezi sa uvozom određenih proizvoda od čelika u Evropsku uniju, polovinom septembra 2018. godine vodio između...