U skladu sa Radojičićevom najavom, voda u Banja Luci skuplja

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je krajem januara ove godine najavio da će “nesporno doći do korekcije cijene vode u Banja Luci, odnosno poskupljenja”, te je tom prilikom i iznio razloge.

Radi se o nekoliko stotina kilometara seoske vododovne mreže koja je u lošem stanju i koja zahtijeva izuzetno velike troškove održavanja i ulaganja a sa vrlo malim prihodima jer se radi o slabo naseljenoj teritoriji  malom broju korisnika, tako da je već sam taj posao Vodovodu donio čist gubitak. To je prvi i osnovni razlog zašto je poskupljenje neohodno. Drugi je da smo lani radili 19 novih vodovoda i da su potrebe prigradskog, seoskog ali i u pojedinim djelovima i gradskog područija za novom vodovodnom  mrežom ili za rekonstrukcijom postojeće veoma velike. To su takođe milionski iznosi i to se iz tekuće cijene vode ne može finansirati.

Igor Radojičić, 25.01.2019.

U međuvremenu je, kako se navodi, 3000 građana Banja Luke potpisalo peticiju u znak protesta protiv najavljenog poskupljena vode i parkinga u ovome gradu.

Ipak, Skupština grada Banja Luka je na sjednici održanoj 06.02.2019. godine “dala saglasnost gradskom „Vodovodu“ za korekciju cijene vode u predloženom uvećanju od 11 feninga po kubnom metru. Istom odlukom, Skupština nije prihvatila prijedlog „Vodovoda“ da se naknada za mjerno mjesto plaća 1.5 KM, kako su tražili, nego je ona umanjena na 1.2 KM”.

Ovim Istinomjer obećanje gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u vezi poskupljenja vode u tom gradu ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Bradara zakazala sjednicu Doma naroda FBiH

Nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) održala sjednicu na kojoj su utvrđeni rezultati posrednih izbora za Dom...

Skupština Srenjobosanskog kantona imenovala novu Vladu koju predvodi SDA

U skladu sa prethodnim najavama predsjednika Kantonalnog odbora SBK SDA, Asima Mekića na sjednici Skupštine SBK koja je održana 15.02.2019. godine imenovana je nova Vlada SBK koju će ponovo...


Radovi na izgradnji vrtića u Aleksandrovcu teku planiranom dinamikom

Krajem augusta 2018. godine načelnik Opštine Laktaši, Ranko Karapetrović naveo je da je lokalna zajednica na čijem je čelu aplicirala kod Vlade Republike Srpske da izdvoji novac za izgradnju vrtića u...