U skladu sa Radojičićevom najavom, voda u Banja Luci skuplja

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je krajem januara ove godine najavio da će “nesporno doći do korekcije cijene vode u Banja Luci, odnosno poskupljenja”, te je tom prilikom i iznio razloge.

Radi se o nekoliko stotina kilometara seoske vododovne mreže koja je u lošem stanju i koja zahtijeva izuzetno velike troškove održavanja i ulaganja a sa vrlo malim prihodima jer se radi o slabo naseljenoj teritoriji  malom broju korisnika, tako da je već sam taj posao Vodovodu donio čist gubitak. To je prvi i osnovni razlog zašto je poskupljenje neohodno. Drugi je da smo lani radili 19 novih vodovoda i da su potrebe prigradskog, seoskog ali i u pojedinim djelovima i gradskog područija za novom vodovodnom  mrežom ili za rekonstrukcijom postojeće veoma velike. To su takođe milionski iznosi i to se iz tekuće cijene vode ne može finansirati.

Igor Radojičić, 25.01.2019.

U međuvremenu je, kako se navodi, 3000 građana Banja Luke potpisalo peticiju u znak protesta protiv najavljenog poskupljena vode i parkinga u ovome gradu.

Ipak, Skupština grada Banja Luka je na sjednici održanoj 06.02.2019. godine “dala saglasnost gradskom „Vodovodu“ za korekciju cijene vode u predloženom uvećanju od 11 feninga po kubnom metru. Istom odlukom, Skupština nije prihvatila prijedlog „Vodovoda“ da se naknada za mjerno mjesto plaća 1.5 KM, kako su tražili, nego je ona umanjena na 1.2 KM”.

Ovim Istinomjer obećanje gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u vezi poskupljenja vode u tom gradu ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH)...

Društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine. Sada se rade projekti sanacije...Nakon “tehničke greške” PDP najavio ispravku

Jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu 3. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) bio je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH...