U skladu sa Radojičićevom najavom, voda u Banja Luci skuplja

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je krajem januara ove godine najavio da će “nesporno doći do korekcije cijene vode u Banja Luci, odnosno poskupljenja”, te je tom prilikom i iznio razloge.

Radi se o nekoliko stotina kilometara seoske vododovne mreže koja je u lošem stanju i koja zahtijeva izuzetno velike troškove održavanja i ulaganja a sa vrlo malim prihodima jer se radi o slabo naseljenoj teritoriji  malom broju korisnika, tako da je već sam taj posao Vodovodu donio čist gubitak. To je prvi i osnovni razlog zašto je poskupljenje neohodno. Drugi je da smo lani radili 19 novih vodovoda i da su potrebe prigradskog, seoskog ali i u pojedinim djelovima i gradskog područija za novom vodovodnom  mrežom ili za rekonstrukcijom postojeće veoma velike. To su takođe milionski iznosi i to se iz tekuće cijene vode ne može finansirati.

Igor Radojičić, 25.01.2019.

U međuvremenu je, kako se navodi, 3000 građana Banja Luke potpisalo peticiju u znak protesta protiv najavljenog poskupljena vode i parkinga u ovome gradu.

Ipak, Skupština grada Banja Luka je na sjednici održanoj 06.02.2019. godine “dala saglasnost gradskom „Vodovodu“ za korekciju cijene vode u predloženom uvećanju od 11 feninga po kubnom metru. Istom odlukom, Skupština nije prihvatila prijedlog „Vodovoda“ da se naknada za mjerno mjesto plaća 1.5 KM, kako su tražili, nego je ona umanjena na 1.2 KM”.

Ovim Istinomjer obećanje gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u vezi poskupljenja vode u tom gradu ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Objavljen registar imovine koja je u vlasništvu Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša krajem maja ove...

“Vruć krompir” zabrane izvoza trupaca i uvođenja taksi entiteti prebacili državnom nivou

Sasvim je jasno da šumarski i drvoprerađivački sektor na području čitave BiH nisu uređeni na način na koji bi se velika šumska bogatstva i kapaciteti naše zemlje u ekonomskom pogledu iskoristili na...DF traži pooštravanje kazni za negiranje genocida

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Zlatko Miletić uputio je u parlamentarnu proceduru prijedlog dopuna Krivičnog zakona BiH kojim je predviđeno pooštravanje kazni za poricanje ili...