U skladu sa Radojičićevom najavom, voda u Banja Luci skuplja

Gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je krajem januara ove godine najavio da će “nesporno doći do korekcije cijene vode u Banja Luci, odnosno poskupljenja”, te je tom prilikom i iznio razloge.

Radi se o nekoliko stotina kilometara seoske vododovne mreže koja je u lošem stanju i koja zahtijeva izuzetno velike troškove održavanja i ulaganja a sa vrlo malim prihodima jer se radi o slabo naseljenoj teritoriji  malom broju korisnika, tako da je već sam taj posao Vodovodu donio čist gubitak. To je prvi i osnovni razlog zašto je poskupljenje neohodno. Drugi je da smo lani radili 19 novih vodovoda i da su potrebe prigradskog, seoskog ali i u pojedinim djelovima i gradskog područija za novom vodovodnom  mrežom ili za rekonstrukcijom postojeće veoma velike. To su takođe milionski iznosi i to se iz tekuće cijene vode ne može finansirati.

Igor Radojičić, 25.01.2019.

U međuvremenu je, kako se navodi, 3000 građana Banja Luke potpisalo peticiju u znak protesta protiv najavljenog poskupljena vode i parkinga u ovome gradu.

Ipak, Skupština grada Banja Luka je na sjednici održanoj 06.02.2019. godine “dala saglasnost gradskom „Vodovodu“ za korekciju cijene vode u predloženom uvećanju od 11 feninga po kubnom metru. Istom odlukom, Skupština nije prihvatila prijedlog „Vodovoda“ da se naknada za mjerno mjesto plaća 1.5 KM, kako su tražili, nego je ona umanjena na 1.2 KM”.

Ovim Istinomjer obećanje gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića u vezi poskupljenja vode u tom gradu ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Usmjerena sredstva za obnovu Saborne crkve i crkve Sv. Luke Evanđeliste

Tokom posjete ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Damira Filipovića Vrhbosanskom...

Od naredne godine novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj?

Ministrica finansija Republike Srpske, Zora Vidović najavila je da će naredne godine biti uspostavljen novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj. U okviru panela “Digitalizacija poreskog...Specifične kvote za BiH za sada samo za jednu kategoriju proizvoda od čelika

Po završetku sastanka koji se, po pitanju uvođenja privremenih zaštitnih mjera u vezi sa uvozom određenih proizvoda od čelika u Evropsku uniju, polovinom septembra 2018. godine vodio između...