U akciji čišćenja Sarajeva angažovano 600 nezaposlenih osoba

U Sarajevu je danas počela velika proljetna akcija čišćenja, a na uklanjanju nezakonitih odlagališta smeća, čišćenju ulica i postavljanju mobilnih fasada u naredna dva mjeseca radit će 600 nezaposlenih osoba.

Naime, početkom aprila premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto najavio je akciju čišćenja Sarajeva, te angažman 600 nezaposlenih osoba u suradnji sa JU Službom za zapošljavanje KS.

To će biti akcija koja će trajati 60 dana i otvoriti 600 novih radnih mjesta i finansirat će se preko Službe za rad i zapošljavanje. Ukloniti ćemo sva odlagališta smeća koja su nezakonita, očistiti ulice, postaviti mobilne fasade da zaklone ruševine i tako dalje.

Edin Forto, 05.04.2019.

Planirano je da komunalna preduzeća sa područja Kantona Sarajevo angažuju radnike, a Vlada Kantona Sarajevo je u četvrtak usvojila listu poslodavaca koji će imati priliku da zaposle 600 ljudi. KJKP “Rad” je još jučer započelo angažman 100 nezaposlenih osoba, te su pozvali i ostala nezaposlena lica koja ispunjavaju uslove da se što hitnije jave.

Vlada KS je jučer usvojila listu poslodavaca koji će imati priliku da zaposle 600 ljudi i jučer smo krenuli s posredovanjem. Svi koji budu radili u ovoj akciji imat će neto plaću od 800 KM, te se nadamo da ćemo i dalje biti dio ove akcije. Svi koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih mogu se prijaviti.

Muhamed Bekto, v. d. direktora Službe za zapošljavanje KS, 19.04.2019.

S obzirom na sve poduzete aktivnosti, Istinomjer će obećanje Edine Forte da će u akciji čišćenja Sarajeva biti angažovano 600 nezaposlenih osoba ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Halid Genjac

Statuti DF-a i SDP-a BiH demantuju tvrdnju Halida Genjca

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), Halid Genjac tokom nedavno održanog 7. Kongresa ove političke...

Nakon Deklaracije iz 2015. godine PDP nije “trajno isključio” SDA iz potencijalnih koalicija

Na svom 7. Kongresu održanom 14.09.2019. godine Stranka demokratske akcije (SDA) pored ostalog usvojila je Programsku deklaraciju. Uslijedile su reakcije jednog dijela političkih subjekata i njihovih...Uskoro završetak gradnje polaznog autobuskog stajališta u Vogošći

Polovinom marta  2019. godine, između Opštine Vogošća i firme Termo Beton iz Breze, potpisan je ugovor o gradnji polaznog autobuskog stajališta u Vogošći. Kako je tada navedeno, planirano je...