Ispunjeno

U akciji čišćenja Sarajeva angažovano 600 nezaposlenih osoba

U Sarajevu je danas počela velika proljetna akcija čišćenja, a na uklanjanju nezakonitih odlagališta smeća, čišćenju ulica i postavljanju mobilnih fasada u naredna dva mjeseca radit će 600 nezaposlenih osoba.

Naime, početkom aprila premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto najavio je akciju čišćenja Sarajeva, te angažman 600 nezaposlenih osoba u suradnji sa JU Službom za zapošljavanje KS.

To će biti akcija koja će trajati 60 dana i otvoriti 600 novih radnih mjesta i finansirat će se preko Službe za rad i zapošljavanje. Ukloniti ćemo sva odlagališta smeća koja su nezakonita, očistiti ulice, postaviti mobilne fasade da zaklone ruševine i tako dalje.

Edin Forto, 05.04.2019.

Planirano je da komunalna preduzeća sa područja Kantona Sarajevo angažuju radnike, a Vlada Kantona Sarajevo je u četvrtak usvojila listu poslodavaca koji će imati priliku da zaposle 600 ljudi. KJKP “Rad” je još jučer započelo angažman 100 nezaposlenih osoba, te su pozvali i ostala nezaposlena lica koja ispunjavaju uslove da se što hitnije jave.

Vlada KS je jučer usvojila listu poslodavaca koji će imati priliku da zaposle 600 ljudi i jučer smo krenuli s posredovanjem. Svi koji budu radili u ovoj akciji imat će neto plaću od 800 KM, te se nadamo da ćemo i dalje biti dio ove akcije. Svi koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih mogu se prijaviti.

Muhamed Bekto, v. d. direktora Službe za zapošljavanje KS, 19.04.2019.

S obzirom na sve poduzete aktivnosti, Istinomjer će obećanje Edine Forte da će u akciji čišćenja Sarajeva biti angažovano 600 nezaposlenih osoba ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!