U akciji čišćenja Sarajeva angažovano 600 nezaposlenih osoba

U Sarajevu je danas počela velika proljetna akcija čišćenja, a na uklanjanju nezakonitih odlagališta smeća, čišćenju ulica i postavljanju mobilnih fasada u naredna dva mjeseca radit će 600 nezaposlenih osoba.

Naime, početkom aprila premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto najavio je akciju čišćenja Sarajeva, te angažman 600 nezaposlenih osoba u suradnji sa JU Službom za zapošljavanje KS.

To će biti akcija koja će trajati 60 dana i otvoriti 600 novih radnih mjesta i finansirat će se preko Službe za rad i zapošljavanje. Ukloniti ćemo sva odlagališta smeća koja su nezakonita, očistiti ulice, postaviti mobilne fasade da zaklone ruševine i tako dalje.

Edin Forto, 05.04.2019.

Planirano je da komunalna preduzeća sa područja Kantona Sarajevo angažuju radnike, a Vlada Kantona Sarajevo je u četvrtak usvojila listu poslodavaca koji će imati priliku da zaposle 600 ljudi. KJKP “Rad” je još jučer započelo angažman 100 nezaposlenih osoba, te su pozvali i ostala nezaposlena lica koja ispunjavaju uslove da se što hitnije jave.

Vlada KS je jučer usvojila listu poslodavaca koji će imati priliku da zaposle 600 ljudi i jučer smo krenuli s posredovanjem. Svi koji budu radili u ovoj akciji imat će neto plaću od 800 KM, te se nadamo da ćemo i dalje biti dio ove akcije. Svi koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih mogu se prijaviti.

Muhamed Bekto, v. d. direktora Službe za zapošljavanje KS, 19.04.2019.

S obzirom na sve poduzete aktivnosti, Istinomjer će obećanje Edine Forte da će u akciji čišćenja Sarajeva biti angažovano 600 nezaposlenih osoba ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Kanalizacija stigla, asfalt na čekanju

Desetogodišnji projekat izgradnje kanalizacije u Bijeljini privodi se kraju, ali jedan broj ulica u tom gradu nakon...

Općina Čapljina i službeno postala Grad Čapljina

Početkom marta 2017. godine iz ureda načelnika Čapljine, Smiljana Vidića saopćeno je da je pokrenuta inicijativa da ova općina dobije status grada. Nakon dvije godine od pokretanja inicijative...Hoće li se građani Rogatice ovoga ljeta okupati u bazenu?

Radovi na izgradnji otvorenog i mini-bazena za djecu i neplivače u Rogatici počeli su još polovinom 2016. godine, ali je nastavak projekta doveden u pitanje 2017. godine zbog, kako je navedeno,...