Tešanj: Uređenje Poslovne zone Glinište

Kako je ranije i najavljeno, projekat izgradnje sistema prikupljanja otpadnih voda u tešanjskoj Poslovnoj zoni Glinište, čiji je investitor općina Tešanj priveden je kraju. 

U sklopu završetka radova na izgradnji glavne infrastrukture, vrijedne 2,6 miliona KM u Poslovnoj zoni ‘Glinište’ upriličena je i svečanost, kojoj su prisustvovali predstavnici različitih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine, privrednici sa područja općine Tešanj, kao i mnogi drugi gosti.

Istinomjer podsjeća da je načelnik Općine Tešanj, Suad Huskić najavio završetak svih glavnih radova na uređenju Gliništa do kraja ove godine.

Sa ovom godinom ulaganja u ovu poslovnu zonu će izaći na oko tri miliona KM i bit će završena osnovna infrastruktura. Šta će ovo značiti za budući razvoj općine Tešanj, za investicije, saobraćaj, neki će tek vidjeti, meni je već sada jasno. Zato sam ponosan, na novu poslovnu zonu, nove saobraćajnice širine 12 metara, za koje smo i zemlju kupili, na spajanje dvije poslovne zone (Glinište i Ciglana), na bolju saobraćajnu povezanos. Preostaje da se nastave ulaganja poslovnih subjekata u nove pogone. Nemam bojazni da će to biti popunjeno, već danas imam razgovore sa nekim potencijalnim investitorima.

Suad Huskić, 24.08.2018.

Završetak radova na izgradnji glavne infrastrukture, vrijedne 2,6 miliona KM u Poslovnoj zoni ‘Glinište’ obilježen je svečanošću 09.11.2018. godine, na kojoj se govorilo i o budućim projektima.

Nova Poslovna zona Glinište je naš odgovor na rastući ekonomski razvoj općine Tešanj. Više godina radimo da bismo na vrijeme obezbijedili nove lokacije za investiranje, a samim time i nova radna mjesta. Oko 2,6 miliona KM uloženo u ovu Poslovnu zonu je investicija u budućnost općine Tešanj. Sama Općina je iz budžeta izdvojila oko 70% potrebnih sredstava. Imamo već završene investicije u ovoj Poslovnoj zoni, pripremaju se i nove. Gradnja Poslovne zone Glinište je projekat na kojem se može prepoznati strateški pristup i kontinuitet u razvoju općine, a godine pred nama će pokazati sav značaj izgradnje ove Poslovne zone. Uz ovu svečanost najavljujemo nove projekte na kojima radimo, a koji će obezbijediti ekonomski razvoj naše općine.

Suad Huskić, 09.11.2018.

Izgradnjom Poslovne zone Glinište, na površini od 76 ha, obezbijeđene su 33 nove lokacije za investiranje, novom saobraćajnicom su spojeni magistralni put M4 i regionalni put 474. Osim toga, novom saobraćajnicom su spojene poslovne zone Glinište i Ciglana. Načelnik Huskić je rekao da u narednom periodu očekuje gradnju nove 110 kV trafo stanice i uređenje kvalitetnijeg priključka Poslovne zone na magistralni put M4.

S obzirom da je najava završetka radova Poslovne zone Glinište realizovana u skladu sa datim rokom, Istinomjer obećanje načelnika Suada Huskića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Nikšić ispunio obećano po pitanju kandidature Denisa Bećirovića za Dom naroda PS BiH

Nakon što je kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Denis Bećirović na Opštim...

Mandatar za sastav novog saziva Vijeća ministara BiH u narednih sedam dana?

Na sjednici predsjedništva HDZ-a BiH održanoj 18.02.2019. godine, jedna od tema bila je i uspostava novih većina kako na federalnom, tako i na državnom nivou. Nakon pomenute sjednice, u...Popunjenost Kluba Srba u prošlim sazivima Doma naroda PF BiH i trenutni problemi

Kada je u pitanju konstituisanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH nakon Opštih izbora 2018. godine, kako je rekao Radmanović, problemi u smislu popunjavanja Kluba delegata iz reda srpskog naroda...