Najave

Otvaranje novog školskog objekta u Medakovu do kraja godine?

Izgradnja novog objekta osnovne škole u naselju Medakovo (općina Tešanj) započela je 2020. godine, a prema riječima načelnika Suada Huskića, radovi će biti okončani do kraja ove godine.

Izvor: Facebook/Suad Huskić

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirza Mušija i direktor firme Euroasfalt d.o.o. Sarajevo Jasmin Bučo potpisali su 22. februara 2024. godine dva sporazuma o nastavku radova na novom objektu Osnovne škole “9. septembar” Medakovo, ukupne vrijednosti milion maraka.

Kako je tim povodom saopćio načelnik Huskić na svom Facebook nalogu, škola bi trebala biti otvorena do kraja godine:

Plan je da u 2024. godini počne nastava u novom objektu!

Suad Huskić, 22.2.2024.

Na web stranici općinske uprave iznijeta su očekivanja da će realizacijom potpisanih ugovora nastava u novom objektu započeti već s početkom iduće školske godine.

Izgradnja novog objekta osnovne škole u Medakovu počela je u septembru 2020. godine. Iz Općine su tada naveli da se izgradnjom novog objekta nastoji riješiti dugogodišnji problem nedostatka adekvatnog prostora za odvijanje nastave za oko 450 učenika/ca ove osnovne škole.

Do februara 2024. godine, kako su rekli iz Općine, cijeli je objekat izgrađen i pokriven, a potpisanim ugovorima planirano je da se škola zatvori, utopli, urade svi potrebni radovi za prizemlje te da se izvrši vanjsko uređenje objekta.

Istinomjer će pratiti da li će novi objekat osnovne škole u Medakovu biti otvoren do kraja 2024. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!