Rok za sanaciju Rustempašine ulice 45 dana

Krajem maja tekuće godine, a povodom početka rekonstrukcije Velike aleje na Ilidži, ministar  saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo (KS), Adnan Šteta najavio je i naredne aktivnosti na rekonstrukciji pojedinih saobraćajnica na području ilidžanske opštine.

Tako je 31.05.2019. godine Šteta izjavio da će, pored radova na rekonstrukciji vertikalne i saobraćajne signalizacije, postavljanju zaštitnih ograda uz saobraćajnice, zvučnih izolacija na zapadnom ulazu u grad, “u narednih mjesec dana početi i radovi na rekonstrukciji Rustempašine ulice”.

Sanacija Rustempašine ulice na Ilidži u dužini 317 metara počela je 10.10.2019. godine, a za ovaj projekat Direkcija za ceste izdvojila je 218.000 KM. 

Kako se navodi, “u sklopu sanacije na jednom dijelu uradit će se rekonstrukcija kompletne kolovozne konstrukcije, a na ostatku postojećeg i polaganje novog sloja asfalta”.

Predviđeni rok za izvršenje radova je 45 dana.

Obzirom da rekonstrukcija Rustempašine ulice u Opštini Ilidža nije počela u roku koji je ministar Adnan Šteta naveo, Istinomjer njegovom obećanju daje ocjenu ispunjeno sa zakašnjenjem.

(Istinomjer.ba)

Ipak može i “preko reda”

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) održane početkom septembra 2019....

Izabran novi Nadzorni odbor RMU “Banovići”

Govoreći o problemima u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Banovići” federalni ministar energetike i rudarstva, Nermin Džindić istakao je da će Vlada Federacije BiH “ubrzo” riješiti probleme sa kojima se...Parlament FBiH uskoro odlučuje o prihvatanju zaduženja za nove trolejbuse

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...