Najave

Mobilna aplikacija za korisnike/ce javnog prijevoza u funkciji do kraja 2024. godine?

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta najavio je da će mobilna aplikacija za korisnike/ce javnog prijevoza u punoj funkciji biti dostupna do kraja 2024. godine.

Izvor: Facebook/Adnan Šteta

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta dao je intervjuu za portal Klix 27. februara 2024. godine. Tom prilikom govorio je o aktuelnim projektima ovog ministarstva, a odgovarajući na pitanje kada će u potpunosti biti u funkciji mobilna aplikacija za korisnike/ce javnog prijevoza, Šteta je rekao:

Aplikacija će mnogo značiti svim korisnicima javnog prijevoza. Njome će se olakšati organizacija vremena i planiranje putovanja. U pripremi je zvanično puštanje prve faze ove aplikacije za iOS i Android uređaje. (…) U drugoj fazi ove aplikacije, koju očekujem do kraja godine, građanima će se omogućiti kupovina karata i dopuna mjesečnih karata.

Adnan Šteta, 27.2.2024.

Šteta je pojasnio da će građani/ke preko aplikacije moći pratiti red vožnje, kretanje vozila i vrijeme njihovog dolaska na određenu stanicu. Dodao je da će putem aplikacije biti dostupne i informacije o svim promjenama u izmjenama režima saobraćaja i bilo kakvim utjecajima na eventualni nedolazak vozila javnog prijevoza, u slučaju bilo kakve nepredviđene situacije na saobraćajnicama.

Istinomjer će pratiti da li će, kako je najavio ministar Šteta, prva faza mobilne aplikacije za korisnike/ce javnog gradskog prijevoza biti puštena uskoro te da li će druga faza biti u upotrebi za građane/ke do kraja ove godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!