Radi se na tome

Počela izgradnja raskrsnice i dva nova tramvajska stajališta u naselju Bulevar

Na službenoj web stranici Vlade KS, ali i putem službenog Facebook i Twitter profila, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP BiH) najavio je izgradnju raskrsnice i dva nova tramvajska stajališta u naselju Bulevar. Sredinom augusta 2023. godine počeli su radovi na ovom projektu.

Izvor: Facebook / Adnan Šteta

Potpisan je ugovor za izgradnju raskrsnice u naselju Bulevar, a početak radova očekuje se sljedećeg mjeseca. Na ovoj raskrsnici bit će izgrađena i dva nova tramvajska stajališta, tako da ćemo imati funkcionalnu i sigurnu cjelinu i za vozače i za korisnike javnog prevoza.

Adnan Šteta, 27.6.2023.

Pored najave o početku radova u julu, istaknuto je da je završetak planiran “90 dana od početka izvođenja radova”.

Putem službenog Twitter i Facebook profila, ministar Šteta je 17.8.2023. godine obavijestio javnost da su radovi na ovom infrastrukturnom projektu započeti.

Radovi na izgradnji raskrsnice, isključnih traka i tramvajskih stajališta u naselju Bulevar su počeli danas.

Adnan Šteta, 17.8.2023.

Kako je naglašeno na stranici Vlade KS, pored izgradnje raskrsnice i tramvajskih stajališta, predviđena je i semaforizacija raskrsnice “kako bi se pješacima i vozačima olakšalo kretanje u saobraćaju”. Vrijednost ovog projekta je dva miliona KM s PDV-om, a izvođač radova je kompanija “Bosman”.

Nakon što je izgradnja raskrsnice i dva nova tramvajska stajališta u naselju Bulevar započela sredinom augusta 2023. godine, Istinomjer obećanju Adnana Štete daje ocjenu radi se na tome te ćemo pratiti da li će i biti završeni 90 dana od početka izvođenja radova, kako je i najavljeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!