Neispunjeno

Raskrsnica i dva nova tramvajska stajališta u naselju Bulevar nisu izgrađeni u najavljenom roku

Na službenoj web stranici Vlade KS, ali i putem službenog Facebook i Twitter profila, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP BiH) najavio je u junu 2023. godine izgradnju raskrsnice i dva nova tramvajska stajališta u naselju Bulevar.

Izvor: Facebook / Adnan Šteta

Potpisan je ugovor za izgradnju raskrsnice u naselju Bulevar, a početak radova očekuje se sljedećeg mjeseca. Na ovoj raskrsnici bit će izgrađena i dva nova tramvajska stajališta, tako da ćemo imati funkcionalnu i sigurnu cjelinu i za vozače i za korisnike javnog prevoza.

Adnan Šteta, 27.6.2023.

Pored najave o početku radova u julu, istaknuto je da je završetak planiran “90 dana od početka izvođenja radova”.

Putem službenog Twitter i Facebook profila, ministar Šteta je 17.8.2023. godine obavijestio javnost da su radovi na ovom infrastrukturnom projektu započeti. Tada smo ovu najavu ocijenili ocjenom radi se na tome.

Kako je tada naglašeno na stranici Vlade KS, pored izgradnje raskrsnice i tramvajskih stajališta, predviđena je i semaforizacija raskrsnice “kako bi se pješacima i vozačima olakšalo kretanje u saobraćaju”. Vrijednost ovog projekta je dva miliona KM s PDV-om, a izvođač radova je kompanija “Bosman”.

Istinomjer je obišao lokaciju, a na fotografijama koje smo napravili, može se vidjeti da gradnja raskrsnice i dva nova tramvajska stajališta još uvijek nije završena.

Shodno tome da radovi na izgradnji raskrsnice i dva nova tramvajska stajališta u naselju Bulevar nisu završeni 90 dana od početka izvođenja radova, Istinomjer navedeno obećanje Adnana Štete ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!