Radi se na tome

Rekonstrukcija magistralne ceste Trebinje – Ljubinje

Rekonstrukcija magistralne ceste Trebinje – Ljubinje, izgrađene prije 45 godina, najavljivana je više puta u posljednje dvije godine. Ipak, osim parcijalnih rekonstrukcija nije bilo značajnijih aktivnosti na realizaciji ovoga projekta.

Još 2017. godine direktor Puteva Republike Srpske, Nenad Nešić najavio da će se radovi na sanaciji pomenute ceste nastaviti, a isto obećanje ponovio je i tokom 2018. godine o čemu je Istinomjer ranije pisao.

Tokom 2019. godine i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđo Trninić obećao je rekonstrukciju magistralnog puta Trebinje – Ljubinje, navodeći da je “vrijednost ovog projekta 12,5 miliona KM”.

Rekonstrukcija će se raditi tamo gdje je neophodno od Trebinja do entitetske granice, gdje bude potrebno gradićemo i tri trake. Prva faza je 6,5 miliona KM i to počinjemo vrlo brzo.

Neđo Trninić, 18.07.2019.

S tim u vezi, javnost je obaviještena da su radovi na izgradnji magistralnog puta Trebinje – Ljubinje zvanično započeli 5. novembra 2019. godine nakon što je preduzeće Hercegovina-putevi, koje je izvođač radova, uvedeno u posao nakon okončanja pripremnih radova. Prilikom posjete gradilištu, Nenand Nešić je istakao da je “rok za završetak radova do 36 mjeseci”.

Osim rehabilitacije kolovoza, uradićemo kompletnu rehabilitaciju saobraćajne signalizacije, i vertikalnu i horizontalnu. Radićemo i zaštitne ograde u dužini od 10,5 kilometara i na taj način riješiti dugogodišnji problem ovog puta. Sloj asfalta će biti debljine pet centimetara, radi se najkvalitetnijim eruptivnim materijalom, takozvanim dijabasom.

Nenad Nešić, 05.11.2019.

S obzirom da su radovi na rekonstrukciji magistralne ceste Trebinje – Ljubinje započeli, Istinomjer će ministru saobraćaja i veza Republike Srpske, Neđi Trniniću dati ocjenu radi se na tome, uz napomenu da ćemo pratiti dalje aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!