Registar zaposlenih u RS do kraja 2019. godine?

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je kako će registar zaposlenih u RS biti kreiran do kraja 2019. godine. 

Mi ćemo formirati registar zaposlenih u javnom sektoru i nas ne zanimaju insitucije BiH. (…) Ovo je više neozbiljno i ne vrijedi više ponavljati da nama nanosi štetu nefunkcionisanje institucija BIH. Vi znate iz javnosti koliko sam puta rekao šta su sve problemi koje Republika Srpska trpi nefunkcionisanjem i Savjeta Ministara i Vlade Federacije. Što se tiče RS ja mislim da oni nas u suštini više ne bi trebali da zanimaju i da mi treba da tragamo za našim rješenjem.”

Radovan Višković, 07.07.2019.

Višković je uspostavu Registra zaposlenih najavio i podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima NSRS u decembru 2018. godine:

Uspostavićemo Registar zaposlenih u javnom sektoru, uključujući i zdravstveni sistem, a cilj je da se istim obuhvate svi zaposleni u Republici Srpskoj koji platu primaju iz javnih sredstava, radi stvaranja jedinstvene evidencije broja zaposlenih i transparentnijeg korišćenja budžetskih sredstava za lična primanja zaposlenih, što će biti osnov za operacionalizaciju strateških planova za smnjenje ukupne potrošnje na plate.

Radovan Višković, Ekspoze 17.12.2018.

Registar zaposlenih u RS najavljivao se i tokom prošlog mandata Vlade RS, a prije godinu dana jedno takvo obećanje o njegovoj uspostavi do polovine 2018. godine Istinomjer je ocijenio kao neispunjeno, a skoro kreiranje registra najavila je i aktuelna ministrica finansija RS Zora Vidović, u februaru ove godine.  

Istinomjer će pratiti da li će posljednje obećanje o kreiranju Registra zaposlenih u RS u do kraja 2019. godine biti ispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

Registar uposlenih u javnom sektoru RS: Da li će RS ipak čekati ostale nivoe vlasti?

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković još podnoseći ekspoze pred poslanicima NSRS najavio da će Vlada na...

Novo Vijeće ministara BiH do Nove godine?

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na današnjoj 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba...Od 01.01.2020. uvodi se “odgovornost za nepoštovanje odluka NS RS”?

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik polovinom novembra tekuće godine najavio je da će “prijedlog izmjena Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima će biti uvedena odgovornost...