Registar zaposlenih u RS do kraja 2019. godine?

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković najavio je kako će registar zaposlenih u RS biti kreiran do kraja 2019. godine. 

Mi ćemo formirati registar zaposlenih u javnom sektoru i nas ne zanimaju insitucije BiH. (…) Ovo je više neozbiljno i ne vrijedi više ponavljati da nama nanosi štetu nefunkcionisanje institucija BIH. Vi znate iz javnosti koliko sam puta rekao šta su sve problemi koje Republika Srpska trpi nefunkcionisanjem i Savjeta Ministara i Vlade Federacije. Što se tiče RS ja mislim da oni nas u suštini više ne bi trebali da zanimaju i da mi treba da tragamo za našim rješenjem.”

Radovan Višković, 07.07.2019.

Višković je uspostavu Registra zaposlenih najavio i podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima NSRS u decembru 2018. godine:

Uspostavićemo Registar zaposlenih u javnom sektoru, uključujući i zdravstveni sistem, a cilj je da se istim obuhvate svi zaposleni u Republici Srpskoj koji platu primaju iz javnih sredstava, radi stvaranja jedinstvene evidencije broja zaposlenih i transparentnijeg korišćenja budžetskih sredstava za lična primanja zaposlenih, što će biti osnov za operacionalizaciju strateških planova za smnjenje ukupne potrošnje na plate.

Radovan Višković, Ekspoze 17.12.2018.

Registar zaposlenih u RS najavljivao se i tokom prošlog mandata Vlade RS, a prije godinu dana jedno takvo obećanje o njegovoj uspostavi do polovine 2018. godine Istinomjer je ocijenio kao neispunjeno, a skoro kreiranje registra najavila je i aktuelna ministrica finansija RS Zora Vidović, u februaru ove godine.  

Istinomjer će pratiti da li će posljednje obećanje o kreiranju Registra zaposlenih u RS u do kraja 2019. godine biti ispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Novi Zakon o inspekcijama u RS u primjeni od 2020. godine?

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je izjavio kako Vlada RS neće žuriti sa usvajanjem izmjena Zakona o inspekcijama, ali da se nada da će one biti u primjeni od početka 2020....Doboj: Gradonačelnik Jerinić obećao pomoć školi u Kostajnici

Gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić prilikom obilaska radova na sanaciji područne osnovne škole Vuk Karadžić, koji bi trebali biti okončani do 2. septembra tekuće godine, obećao je pomoć i školi u...