Najave

Registar podsticaja u RS uskoro u primjeni?

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske dobilo je grant od 329.000 KM za uspostavljanje registra podsticaja u ovom entitetu, a prilikom potpisivanja ugovora resorni ministar Vjekoslav Petričević najavio je da će registar profunkcionisati uskoro.

Ministarstvo privrede i preduzetništva je preduzelo niz aktivnosti u prethodnom periodu na stvaranju uslova za uspostavljanje ovog registra. Izvršeno je mapiranje svih dostpunih podsticaja u Srpskoj, usvojen je pravni okvir za izradu registra podsticaja (…) Cilj je da se putem ovog registra osigura bolja koordinacija i razmjena podataka između institucija koje dodjeljuju podsticaje, kao i javni uvid u podatke o raspoloživim podsticajima .

Vjekoslav Petričević, 27. juli 2020.

USAID je, kako su za novinsku agenciju Srna rekli iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS, ovim pružio finansijsku podršku za projekat “Usluga implementacije informacionog sistema za registar podsticaja u Republici Srpskoj”, koji je predviđen memoranudom o zajedničkim politikama za period 2018-2020. godine između Vlade i Unije udruženja poslodavaca RS, kao i entitetskim Programom ekonomskih reformi.

Podsjećamo, Istinomjer je pratio i prvu fazu ovog projekta.

Iz Ministarstva privrede i preduzetništva RS su istakli da je uz podršku USAID-a završeno i softversko rješenje koje će omogućiti primjenu registra u praksi, a najavljene su i obuke za sve jedinice lokalne samouprave i republičke institucije koje dodjeljuju podsticaje.

Istinomjer će pratiti da li će registar podsticaja u RS biti i objavljen u skladu sa ovim najavama.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!