Ispunjeno

Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS najavio da će Vlada na čijem je čelu, između ostalog, uspostaviti i Registar podsticaja.

U cilju efikasnije i efektivnije upotrebe javnih sredstava, uspostavićemo Registar podsticaja, koji će obuhvatiti podsticaje na svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj.

Radovan Višković, Ekspoze, 17.12.2018.

Vlada Republike Srpske, na svojoj 50. sjednici održanoj 12. decembra ove godine, donijela je Uredbu o uspostavljanju Registra podsticaja u Republici Srpskoj.

Ovom uredbom uređuje se uspostavljanje, sadržaj i način vođenja Registra podsticaja u Republici Srpskoj koji se dodjeljuju na republičkom i lokalnom nivou s ciljem podsticanja privrednih aktivnosti. Cilj uspostavljanja Registra je da se obezbijedi jasan i sveobuhvatan pregled planiranih, odobrenih i realizovanih sredstava za podsticaje privredi Republike Srpske, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou, uključujući podatke kao što su davaoci i implementatori raspodjele podsticaja, pravnog osnova za njihovu dodjelu, izvora sredstava, vrste i namjene podsticaja, pa sve do informacija o tome kome su i u kojem iznosu sredstva dodijeljena.

Vlada RS, Saopćenje, 12.12.2019.

Kako je pojašnjeno, Registar bi trebao osigurati “bolju koordinaciju i razmjenu informacija između institucija koje dodjeljuju podsticaje”, kao i “transparentniji uvid u odobrena i dodijeljena sredstva za podsticaje”.

Ovim Istinomjer premijeru RS, Radovanu Viškoviću za obećanje da će biti uspostavljen Registar podsticaja daje ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!