Vlada RS donijela uredbu o uspostavi Registra podsticaja

Premijer Republike Srpske (RS), Radovan Višković je podnoseći svoj ekspoze pred poslanicima Narodne skupštine RS najavio da će Vlada na čijem je čelu, između ostalog, uspostaviti i Registar podsticaja.

U  cilju  efikasnije  i efektivnije  upotrebe javnih  sredstava, uspostavićemo Registar podsticaja, koji će obuhvatiti podsticaje na svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj.

Radovan Višković, Ekspoze, 17.12.2018.

Vlada Republike Srpske, na svojoj 50. sjednici održanoj 12. decembra ove godine, donijela je Uredbu o uspostavljanju Registra podsticaja u Republici Srpskoj.

Ovom uredbom uređuje se uspostavljanje, sadržaj i način vođenja Registra podsticaja u Republici Srpskoj koji se dodjeljuju na republičkom i lokalnom nivou s ciljem podsticanja privrednih aktivnosti. Cilj uspostavljanja Registra je da se obezbijedi jasan i sveobuhvatan pregled planiranih, odobrenih i realizovanih sredstava za podsticaje privredi Republike Srpske, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou, uključujući podatke kao što su davaoci i implementatori raspodjele podsticaja, pravnog osnova za njihovu dodjelu, izvora sredstava, vrste i namjene podsticaja, pa sve do informacija o tome kome su i u kojem iznosu sredstva dodijeljena.

Vlada RS, Saopćenje, 12.12.2019.

Kako je pojašnjeno, Registar bi trebao osigurati “bolju koordinaciju i razmjenu informacija između institucija koje dodjeljuju podsticaje”, kao i “transparentniji uvid u odobrena i dodijeljena sredstva za podsticaje”.

Ovim Istinomjer premijeru RS, Radovanu Viškoviću za obećanje da će biti uspostavljen Registar podsticaja daje ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH)...

Društveni dom u Mišinom hanu u novom ruhu

U skladu sa najavom gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića iz maja ove godine, obnova društvenog doma u Mišinom hanu započela je 18. septembra 2019. godine. Sada se rade projekti sanacije...Zakon o električnoj energiji RS nije usvojen “u najkraćem mogućem roku”

Prilikom podnošenja svog ekspozea pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), premijer ovog entiteta, Radovan Višković najavio je kako će novi Zakon o električnoj energiji RS biti...