Dosljedno

Radojičić uvažio mišljenje građana MZ Nova Varoš

Nakon što su stanovnici banjalučke MZ Nova Varoš izvršili uvid u nacrt regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenog sadržaja koja se odnosi na njihovu mjesnu zajednicu, a u sklopu kojeg je planirana izgradnja zgrade u čijem bi prizemlju bile prostorije mjesne zajednice, reagovao je Savjet MZ Nova Varoš.

Nakon što su stanovnici banjalučke MZ Nova Varoš izvršili uvid u nacrt regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenog sadržaja koja se odnosi na njihovu mjesnu zajednicu, a u sklopu kojeg je planirana izgradnja zgrade u čijem bi prizemlju bile prostorije mjesne zajednice, reagovao je Savjet MZ Nova Varoš. Tako je član Savjeta, Ljubiša Gavranović naglasio da građani jesu tražili da se izgrade prostorije mjesne zajednice, ali ni u kom slučaju “nisu tražili da se za to koriste zelene površine”, te i pored toga što je Gradska uprava odredila da se na ovoj lokaciji na uglu ulica gradi kombinovani objekat sa društvenim sadržajima u prizemlju, “građani i Savjet su protiv toga i pozivaju Grad da odbaci ovaj nacrt”.

U vezi sa pomenutim planom, početna pozicija gradonačelnika Banja Luke, Igor Radojičića bila je da postoji potreba za izgradnjom nove zgrade mjesne zajednice, ali uz razmatranje mišljenja stanovnika iste:

Osnovna ideja nije da se tu gradi stambena zgrada, već da se dobije društveni prostor u prizemlju i evenutalno prvom spratu, a ostatak prostora da bude stambeni. U svakom slučaju sve primjedbe su dobrodošle i razmotrićemo ih.

Igor Radojičić, 12.06.2018.

Nedugo zatim, iako je naglasio “da to znači da mjesna zajednica Nova Varoš i dalje neće imati prostor za društveno okupljanje”, Radojičić je ponovio stav da će uzeti u obzir mišljenje građana:

U Novoj Varoši za potrebe mjesne zajednice trenutno služi jedna baraka koja je neuslovna i propada i nema svrhe u nju ulagati. Na toj lokaciji gdje se nalazi ta baraka ne može se napraviti nešto veće i zbog toga je predložena druga lokacija da se na njoj gradi, a građani su protiv toga i žele da zadrže zelenu površinu i nisam protiv toga.

Igor Radojičić, 21.06.2018.

Konačna odluka donesena je 06.07.2018. godine, nakon ponovnog sastanka Radojičića sa Savjetom mjesne zajednice i građanima Nove Varoši:

Prihvatio sam stav Savjeta mjesne zajednice Nova Varoš i građana koji se protive predloženom nacrtu regulacionog plana za ovo područje. Pošto se većina mještana usprotivila toj namjeri, prihvatio sam njihovo mišljenje tako da na toj lokaciji neće biti ništa građeno.

Igor Radojičić, 06.07.2018.

Obzirom na navedeno, stav gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića da će uvažiti mišljenje građana MZ Nova Varoš, a u vezi planirane gradnje novog objekta mjesne zajednice, Istinomjer ocjenjuje dosljednim.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!