Radojičić stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru SNSD-a Banja Luka

Radojičić je ranije izrazio stav da “odgovorni za loše rezultate SDS-a treba da preuzmu odgovornost”, ali se osvrnuo i na rezultate SNSD-a, ističući da je zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove stranke, ali ne i rezultatom u Banja Luci.

Nakon održanih Opštih izbora 2018. godine, postignuti rezultati političkih stranaka tema je koja u velikoj mjeri dominira javnim prostorom u BiH.

U tom kontekstu je početkom ovoga mjeseca govorio i aktuelni gradonačelnik Banja Luke i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka, Igor Radojičić.

Radojičić je tako bio stava da “odgovorni za loše rezultate SDS-a treba da preuzmu odgovornost”, ali se osvrnuo i na rezultate SNSD-a ističući da je “zadovoljan ukupnim izbornim rezultatom ove stranke, ali ne i rezultatom u Banja Luci”:

SNSD pobjeđuje u Banja Luci 20 godina, što na lokalnim, što na opštim izborima. Možda je i tu potrebno osvježenje, iako je u SNSD-u 2016. godine, a u Gradskom odboru Banja Luka i 2014. godine uvedeno mnogo novih ljudi.

Igor Radojičić, 07.11.2018.

Radojičić je otišao i korak dalje, najavljujući sjednicu Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka na kojoj će se analizirati rezultati koje je SNSD na minulim Opštim izborima 2018. godine postigao u tom gradu:

Milorad Dodik je pobijedio u Banja Luci i lista za Parlamentarnu skupštinu BiH je imala vrlo solidan rezultat, u skladu sa našim projekcijama. Međutim, liste za Narodnu skupštinu i predsjednika Republike Srpske u Banja Luci su ostvarile rezultat ispod očekivanog. Tu se desilo nešto o čemu ćemo sljedeće sedmice raspravljati na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora, na kojoj ćemo analizirati sve elemente koji su uticali na to da Banja Luka odreaguje drugačije od očekivanog.

Igor Radojičić, 07.11.2018.

Pomenuta sjednica je u skladu sa najavom i održana, te je kako se navodi, tokom nje zaključeno “da su od četiri izborna cilja u gradu postignuta u potpunosti dva i to za srpskog člana Predsjedništva BiH i za parlamnetarnu listu BiH”, a da “nije ispunjen cilj za predsjednika RS, a samo je djelimično ispunjen za listu za Narodnu skupštinu RS”.

S tim u vezi,  “Radojičić je stavio mandat na raspolaganje Gradskom odboru da se izjasni o povjerenju.”

Obzirom da je svoje ranije izraženo mišljenje o preuzimanju odgovornosti za, kako je sam naveo, loše rezultate SDS-a, Radojičić primjenio i na djelovanje Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka na čijem je čelu, te svoj mandat ovom stranačkom tijelu dao na raspolaganje, Istinomjer njegovom stavu po pitanju preuzimanja odgovornosti daje ocjenu dosljedno.

(Istinomjer.ba)

 

Objavljen registar imovine koja je u vlasništvu Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša krajem maja ove...

“Vruć krompir” zabrane izvoza trupaca i uvođenja taksi entiteti prebacili državnom nivou

Sasvim je jasno da šumarski i drvoprerađivački sektor na području čitave BiH nisu uređeni na način na koji bi se velika šumska bogatstva i kapaciteti naše zemlje u ekonomskom pogledu iskoristili na...DF traži pooštravanje kazni za negiranje genocida

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Zlatko Miletić uputio je u parlamentarnu proceduru prijedlog dopuna Krivičnog zakona BiH kojim je predviđeno pooštravanje kazni za poricanje ili...