Istina

Prošli saziv Vijeća ministara BiH u prvih mjesec dana rada bio je aktivniji od trenutnog saziva

Ustvrdivši da je Vijeća ministara BiH “u blokadi”, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić usporedio je rad trenutnog sa radom prošlog saziva Vijeća ministara BiH u prvom mjesecu njihovih mandata.

Podjsećajući tako na, kako je rekao, probleme zbog neimenovanja jednog ministra i jednog zamjenika ministra iz reda srpskog naroda, te da mu to sve “djeluje kao da su povučene neke političke kočnice i da se Savjet ministara nalazi u svojevrsnoj blokadi”, Mektić je dodao:

Otkako su imenovani novi ministri održana je samo jedna sjednica Savjeta ministara. Sjećam se vremena kad smo mi imenovani da je već u prvom mjesecu održano čak šest sjednica! Šta se uopšte tamo dešava i zašto Savjet ministara ne radi svoj posao?

Dragan Mektić, 21. 01. 2020.

Uvidom u zvaničnu stranicu Vijeća ministara BiH, Istinomjer je utvrdio da je prošli saziv Vijeća ministara BiH koji je imenovan 31. 03. 2015. godine, a u kojem je Dragan Mektić obnašao funkciju ministra sigurnosti, u prvih mjesec dana rada održao pet redovnih i jednu vanrednu sjednicu.

Sa druge strane, od dana imenovanja, 23. 12. 2019. godine, aktuelni saziv Vijeća ministara BiH do danas je održao samo jednu, redovnu sjednicu i to onu 30.12. 2019. godine.

S obzirom na navedeno, Istinomjer će Draganu Mektiću za njegovu izjavu u vezi broja sjednica koje su u prvom mjesecu rada održali aktuelni i prošli saziv Vijeća ministara BiH dati ocjenu istinito.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!