Ispunjeno većim dijelom

Rekonstrukcija i stavljanje u upotrebu spomenika na Vracama

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Državno uređenje

Aktivna uloga Fonda memorijala u rekonstrukciji i stavljanju u upotrebu spomenika na Vracama, tj. u službu studentskih, kulturnih, edukativnih aktivnosti s područja cijele BiH u skladu s nadležnostima;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu od 2018. do 2022. godine

Nakon što je vječna vatra u spomen parku Vraca, koja nije gorjela od 1992. godine, ponovo upaljena 9. maja 2019. godine, nekoliko dana kasnije ministar komunalne privrede i infrastrukture Vlade KS, Srđan Mandić najavio je narednu fazu obnove ovog istorijskog spomenika.

Ovo ne znači da je park završen. Kako smo već rekli, Vlada Kantona Sarajevo nastavlja sa aktivnostima na zaštiti i trajnom rješavanj statusa ovog važnog historijskog spomenika kulture i buduće važne turističke atrakcije Grada Sarajevo.

Srđan Mandić, 19.05.2019. 

Tako su nakon akcije čišćenja spomen parka i paljenja vječnog plamena, 29.07.2019. godine postavljene i nove klupe uz najavu narednih aktivnosti:

Uz rekonstrukciju klupa, urađena je još jedna akcija čišćenja. Naredne aktivnosti su obnova fontane i česme.

Srđan Mandić, 29.07.2019.

 

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!