Djelimično ispunjeno

Brža izgradnja Južne longitudinale

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NiP, NS, SDP, NBL, DF, SBB) | Oblasti: Ekonomija

Brža izgradnja Južne longitudinale.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Sporazum o prioritetima skupštinske većine u Kantonu Sarajevo u mandatu 2018-2022.

Do kraja mandata Vlade KS južna longitudinala je “završena od profila P61 do P112”, a izgradnja ovog dijela ceste realizovana je iz sredstava EBRD-a.

Također, pokrenuta je procedura za dobijanju građevinske dozvole na dionici puta od P51 do P61, do zgrade predviđene za rušenje, kao i KK saobraćajnica za pristup na Južnu longitudinalu.

Ove radove finansira Direkcija za puteve KS iz vlastitih sredstava, radi se na preprojektovanju do navedenog profila po uputama i smjernicama Zavoda za izgradnju i Općine Novo Sarajevo. U toku je rješavanje otkupa zemljišta od Općine Novo Sarajevo za izgradnju zamjenskog objekta za stanare zgrade u ulici Grbavička 62-68. Planiran je nastavak Južne longitudinale od IV do X transverzale. Sredstva za realizaciju su planirana u Budžetu Kantona Sarajevo za 2020 godinu (planirano je zaduživanje kod EIB-a).

Vlada KS, 26.12.2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!