Započeto

Banja Luka – Grad bez podjela

Opštine: Banja Luka

Naš koncept je izgraditi sistem koji neće razlikovati pojedince po bilo kojoj osnovi, pogotovo ne po političkoj pripadnosti. Naša politika je bez osvete, revanšizma, ucjena i prisile. Želimo grad u kojem će se vrednovati ono što uradite svojim rukama i što steknete svojim učenjem i znanjem, a ne članskom knjižicom, socijalnim statusom, kumovskom ili rodbinskom vezom. Loša djela pojedinaca ne smiju se generalizovati na sve druge ljude, članove i simpatizere bilo koje stranke. Naša snaga je u mudrosti da među svima nama pronađemo najbolje i da ujedinimo sve moralne i umne kapacitete našeg naroda i da izgradimo društvo bez podjela. Više nas je koji želimo slogu, razumijevanje i ljudske odnose među nama.

Obrazloženje

Tokom dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Draško Stanivuković - Nova Banja Luka

U odgovoru na upit iz Gradske uprave Banja Luka naveli su sljedeće:

Nova gradska administracija je proteklih mjeseci radila na tome da Banjaluka bude grad bez podjela, da svaki pojedinac ima jednak pristup i da oni za koje su vrata Gradske uprave bila zatvorena dobiju šansu. Na početku mandatat gradonačelnik Banjaluke je sa saradnicima razgovarao sa članovima grupe Pravda za Davida, koji do sada nisu imali priliku razgovarati u Gradskoj upravi. Takođe, Davidovo srce vraćeno je na Trg , što je promjena u odnosu na prethodne godine kada nisu mogli dobiti dozvolu da tamo bude. Grad Banjaluka otvorio je vrata i mnogim privrednicima koji do sada nisu imali priliku da sarađuju sa Gradom, ali nije prekidao saradnju sa onima koji su sarađivali do sada. Nova gradska administracija krenula je u aktivnu borbu protiv kriminala, korupcije, nelegalne gradnje, sve po prinicpu da su pravila za sve ista i da nema privilegovanih i povlašenih. Grad Banjaluka je na Trgu Krajine postavio govornicu u obliku megafoa, koja simbolizuje slobodu govora i koja je slobodna i dostupna za sve građane koji žele da iznesu svoje probleme.

Na Ramazanski Bajram koji se obilježavao 2.5.2022. godine, gradonačelnik Stanivuković je obišao muslimanske porodice koje žive u Banja Luci i džamiju Ferhadiju, što je vidljivo u video klipu objavljenom na službenom YouTube kanalu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!