Nedosljedno
Uncategorized

Povremeni antifašizam Mirnesa Ajanovića

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, koji je bio u društvu predsjednika organizacije Front i kandidata BOSS-a Daniela Senkića, danas je na grub i neuljudan način, puštanjem glasne muzike s kasetofona, pokušao da omete manifestaciju posvećenu obilježavanju 70 godina od ustanka naroda i narodnosti BiH protiv fašizma.

Okupljeni građani i pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona, spriječili su ovaj radikalni i ekstremistički pokušaj Mirnesa Ajanovića.

Kako je saopćeno iz kabineta općinskog načelnika, ovo je prvi put, u dugoj tradiciji Tuzle, da se neko usudi ometati obilježavanje antifašističkih praznika Bosne i Hercegovine i Tuzle.

(FENA, 27. 7. 2011.)

***

U povodu antifašističkog praznika – 27. jula, Dana ustanka naroda Bosne
i Hercegovine i Hrvatske

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, uputio je svim građanima Bosne i Hercegovineiskrene čestitke u povodu 27. jula – dana kada su partizani Bosanske krajine, napadomna domaće izdajnike i domobrane u Drvaru i još nekim mjestima u Bosni i Hercegovini,1941. godine otpočeli oružani ustanak.Predsjednik BOSS-a je istakao da je 27. juli zajednički praznik bosanskohercegovačkih ihrvatskih antifašista, obzirom da su hrvatski partizani iz Like, istog dana napali domaćeizdajnike u selu Srb u Hrvatskoj, otpočinjući tako sa narodima BiH zajedničku narodnurevoluciju protiv fašističkih okupatora.Bosanskohercegovački antifašisti su i tokom agresije na BiH pokazali dosljednost svomantifašističkom opredjeljenju, te predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, u to ime upućujeiskrene čestitke svim borcima antifašistima.

(Zvanični sajt BOSS-a, 27. 07. 2004.)

Komentar:

Ostaje nedoumica zbog čega je baš 2011. godine Mirnesu Ajanoviću zasmetao Dan ustanka naroda BiH, kada je prije sedam godina, valjda iskreno, čestitao ovaj praznik svim građanima. No, kako mnogo stvari u ovoj zemlji nisu logične, pa i normalne, dodaćemo i ovaj “događaj” u tu istu kategoriju. Čudno i – nedosljedno.

Pitajte Istinomjer!