Počela realizacija projekta “Za tvoje dobro”

Na teritoriji Grada Banja Luke za 6. oktobar 2019. godine najavljen je početak projekta pod nazivom “Za tvoje dobro” koji bi za cilj trebao imati realizaciju besplatih preventivnih pregleda malignih oboljenja.

Projekat koji Grad Banja Luka sprovodi u saradnji sa Domom zdravlja Banja Luka i Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, od strane gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića najavljen je u augustu 2019. godine

Najvećim dijelom, preglede će finansirati Grad Banja Luka, a nadamo se da će se već na jesen krenuti sa pilot projektom, sa namjerom da se ovaj projekat kasnije proširi na cijelu Republiku.

Igor Radojičić, 07.08.2019.

Tom prilikom v.d. direktora Doma zdravlja, Nevena Todorović rekla je kako će institucija na čijem je čelu biti nosilac pomenutih aktivnosti.

U međuvremenu, 18.9.2019. godine, potvrđeno je da će projekat započeti 06.10.2019. godine, te objavljen raspored kada i u kojim mjesnim zajednicama će pregledi biti obavljeni.  

Akcija besplatnih pregleda koja će obuhvatiti stanovništvo Banjaluke od 18 do 70 godina je i počela 6. oktobra kako je i najavljeno, a gradonačelnik Radojičić je tom prilikom rekao:

Riječ je o najvećoj akciji koju smo pokrenuli od početka mandata, jer se tiče praktično svih građana Banje Luke. Znači, ovim preventivnim pregledima želimo na vrijeme da otkrijemo rizike i bolesti na neka od tipičnih oboljenja koja su trenutno najraširenija, a to su kardiovaskularna i pojednina maligna oboljenja – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas prisustvovao u Motikama početku ove akcije.

Igor Radojičić, 06.10.2019.

Inicijator akcije je Grad Banja Luka, koji snosi i troškove pregleda, a provodi je Dom zdravlja Banja Luka.

Istinomjer će stoga i obećanje gradonačelnika Banja Luke, Igora Radojičića dati ocjenu ispunjeno.  

(Istinomjer.ba)

HNS uputio inicijativu za pokretanje rasprave o Izbornom zakonu

Lider HDZ-a BiH, Dragan Čović najavio je da će u ponedjeljak, 14. oktobra stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog...

Klub DF-a u Zastupničkom domu PS BiH dobio novog člana

Nakon što je 26.07.2019. godine na konstituirajućoj sjednici Predsjedništva SDP-a BiH jednoglasno donesena odluka kojom je, pored ostalih, iz ove političke partije isključen bivši predsjednik...


Formirana Žandarmerija kao “nova organizaciona jedinica MUP-a RS”

Nakon što su iz Prijedloga izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS, koji je razmatran na sjednici NSRS 25. juna 2019. godine, izbačene odrednice koje predviđaju formiranje...