Najave

Počeli radovi na izgradnji igrališta na Hrasnom Brdu

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i vlasnik firme „Mibral“ Sarajevo Milan Bralović potpisali su 1. augusta 2022. godine ugovor o izgradnji prostora za odmor i rekreaciju sa sadržajima za djecu i odrasle, u Ulici varaždinska, iznad objekta Mjesne zajednice Hrasno Brdo.

FOTO: Facebook/Hasan Tanović

Kako je tom prilikom izjavio Tanović, završetak izgradnje igrališta očekuje se u roku od 150 dana:

Uz sve poteškoće koje su nas pratile zbog povećanja cijena, te ponavljanja tenderskih procedura, uspjeli smo proces nabavke privesti kraju. Potpisan je ugovor, počinje izgradnja igrališta za odmor i rekreaciju u naselju Hrasno brdo! Završetak je planiran u roku od 150 dana.

Hasan Tanović, 1.8.2022.

Iz Općine Novo Sarajevo saopćili su da radovi zvanično počinju činom potpisivanja ugovora, čija je vrijednost 699.998,41 KM. Sredstva u iznosu od 250.000 KM obezbijeđena su u budžetu Općine Novo Sarajevo, dok je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo za ove namjene obezbijedilo 450.000 KM.

Pored sportskog igrališta s košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će, kako je najavljeno iz Općine, sadržavati i dva dodatna platoa s rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište s rekvizitima za igru. U zimskom periodu na ovoj lokaciji planiran je i dio padine za zimske igre, a na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

Istinomjer će pratiti da li će radovi na izgradnji igrališta u naselju Hrasno Brdo biti završeni u roku od 150 radnih dana, odnosno do kraja februara 2023. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!