Ispunjeno

Počela gradnja internata Policijske akademije MUP-a RS

U oktobru 2019. godine ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, najavio je da će izgradnja nove zgrade internata Policijske akademije u Centru za obuku u Zalužanima započeti na proljeće 2020. godine.

Dok dobijemo sve građevinske i ostale dozvole, nadamo se da na proljeće ćemo početi sa izgradnjom novog objekat Policijske akademije koji će moći da školuje veći broj ljudi i imati, uz sve kapacitete koje smo već izgradili u Centru za obuku u Zalužanima, i mogućnost za mnogo bolju i kvalitetniju obuku.

Dragan Lukač, 10. oktobar 2020.

MUP RS objavio je 11. marta 2020. godine tender za izgradnju internata u vrijednosti od 9,7 miliona KM bez PDV-a, odnosno 11,3 miliona KM sa PDV-om.

Kako je tada navedeno, “prva faza izgradnje objekta će se finasirati iz sredstava predviđenih Budžetom za 2020. godinu u iznosu od 5.000.000,00 KM, a ostatak iz sredstava Budžeta 2021. godine”.

Između osam zainteresovanih izvođača na tenderu je izabrana firma „UNIJAT-M“ iz Prijedora koja će internat u kompeksu Centra za obuku Zalužanima izgraditi za 7,9 miliona KM bez PDV-a. Ugovor je potpisan 6. juna, a rok za završetak gradnje internata definisan ugovorom je 1. oktobar 2021. godine.

Kamen temeljac za internat Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova položen je nekoliko dana kasnije, 11. juna, čime su zvanično i otpočeli radovi na izgradnji ovog objekta.

Stoga će Istinomjer obećanje ministra unutrašnjih poslova RS, Dragana Lukača da će gradnja internata Policijske akademije započeti na proljeće, ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!