Nedosljedno

Ostavka ministra Kasipovića

Anton Kasipović
Anton Kasipović

„Ostajem u Vladi. Motiv i razlog za ostavku je bilo to što radovi na izgradnji četvrtog paviljona nisu počeli u roku koji sam rekao, 30. juna. Obrazloženje je jednostavno, dugo vremena smo proveli na pripremnim aktivnostima i imam uvjeravanja da će sve potrebne aktivnosti za početak gradnje biti završene ove godine“, kazao je Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS.

(n24.ba, 4. 7. 2012.)

Komentar:

Dodatnu konfuziju na našu ionako burnu političku scenu unio je ministar Kasipović, ponudivši i nakon toga povukavši svoju ostavku premijeru RS-a, zbog, navodno, neizgrađenog novog paviljona studentskog centra. Kasipović je “zatražio od predsjednika Vlade Aleksandra Džombića da bude razriješen dužnosti ministra, jer nije ispoštovan rok za izgradnju četvrtog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjoj Luci, koji je glasio – do kraja juna. Kasipović je rekao da je ‘zahtjev za razrješenje dužnosti podnio 29. juna, u roku koji se očekivao i podrazumijevao’.” (Novosti.rs, 3. 7. 2012.)

No, Kasipović je u izjavi za SRNU, 13. 9. 2011. godine utvrdio drugačiji rok za izgradnju paviljona:”Četvrti paviljon Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, kapaciteta 850 ležajeva i sa propratnim sadržajima na površini od oko 20 hiljada kvadratnih metara, trebalo bi da bude izgrađen do početka školske 2012/2013. godine, najavio je danas ministar prosvjete i kulture RS Anton Kasipović. Kasipović je precizirao da bi gradnja novog objekta studentskog doma trebalo da počne u februaru naredne godine.”
Poznato je da školska 2012/2013. godina počinje tek u septembru, dakle za dva mjeseca, što mijenja suštinu Kasipovićeve priče. Nejasno je zašto je Kasipović “sam sebi” skratio rok za dovršetak izgradnje novog paviljona Studentskog centra, te na osnovu toga podnio ostavku, koju je kasnije povukao.
Svakako, Kasipović nije ostao dosljedan svojoj prvobitnoj namjeri, a razlozi su poznati samo njemu.

Pitajte Istinomjer!