Neispunjeno

Nisu objavljeni “rezultati rada svih pravosudnih institucija u RS”

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske na Drugoj redovnoj sjednici održanoj 06.03.2019. godine iznijeli su niz primjedbi na rad Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV), osvrćući se na izvještaj o radu ovog tijela za 2017. godinu.Anton Kasipović

Tokom same rasprave mogli su se čuti ocjene da je “ovo najgori izvještaj, a da je sudstvo najgori segment društva”.

U tom kontekstu je na sjednici govorio i ministar pravde u Vladi RS, Anton Kasipović te izjavio “da Republika Srpska treba da razmisli o formiranju VSTS-a RS”, najavljujući istovremeno javno objavljivanje rezultata rada pravosudnih institucija RS:

Ono što hoću da kažem da će na stranici ministarstva u narednih mjesec dana, na zvaničnoj stranici, biti objavljeni rezultati rada svih pravosudnih institucija u Republici Srpskoj i to će biti prilika da se ostvari direktan uvid, kako, koliko i na koji način ko radi.

Anton Kasipović, 06.03.2019.

Međutim, kao što se iz priloženog može vidjeti, ni duže od dva mjeseca nakon ovog obećanja na stranici Ministarstva pravde Republike Srpske javnosti nisu dostupni “rezultati rada svih pravosudnih institucija u Republici Srpskoj”.

Ovim Istinomjer obećanju ministra pravde RS, Antona Kasipovića u vezi objavljivanja rezultata rada svih pravosudnih institucija u Republici Srpskoj daje ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!