Ispunjeno

Opozicija u RS-u ispunjava svoja obećanja

20150608173643_309239Igre između pozicije i opozicije u Republici Srpskoj se nastavljaju. Istraga o aferi “Dva papka” o kojoj je Istinomjer pisao u više navrata, još uvijek nije privedena kraju.

Podsjećamo, afera je vezana za “kupovinu” dvojice zastupnika, kako bi vladajuća koalicija u RS-u osigurala većinu u Narodnoj skupštini. Snimak razgovora u kom premijerka Cvijanović diskutuje o kupovini poslanika je prvi objavio portal Klix, nakon čega su novinari ovog portala privođeni na informativne razgovore, a pretresana je i redakcija ovog portala.

Iz opozicionih partija su u više navrata stizale najave da će se pozabaviti ovim pitanjem, pa je tako Vukota Govedarica, šef kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske, 01.06. najavio da će u narednih sedam dana opozicioni Savez za promjene pokrenuti inicijativu za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine koja se odnosi na informaciju o aferi o navodnoj kupovini poslanika prilikom izbora Vlade RS-a u decembru prošle godine.

U ponedjeljak, 08.06. predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj su održali sastanak u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poslije kojeg su rekli da će opozicija u toku dana predati zahtjev za održavanje vanredne sjednice na ovu temu.

Istog dana, poslanici opozicije su održali press konferenciju na kojoj su izjavili da su predali potpise za održavanje vanredne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, te da će Nedjeljko Čubrilović, predsjednik NSRS zakazati sjednicu kolegija na kojoj bi se trebalo raspravljati o ovom zahtjevu za petak (12.06.) u 10 sati.

Ovu informaciju je potvrdio i sam Nedjeljko Čubrilović.

Iako su predaju potpisa izvršili dan kasnije nego su najavili 01.06. opozicioni poslanici u RS-u su ispunili svoje obećanje.

(istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!