Nova platforma opozicionog djelovanja u RS nije utvrđena do juna

Na naredne parlamentarne izbore opozicija RS, u cilju postizanja boljeg izbornog rezultata, planira izaći u pregrupisanom sastavu. S tim u vezi članice Saveza za promjene (SzP) trebalo bi da do juna utvrde novu političku platformu s kojom bi koalicija nastupila na predstojećim izborima.

Članice Saveza za promjene (SzP) trebalo bi da do juna ove godine utvrde nove politike i platformu s kojom bi koalicija nastupila na narednim parlamentarnim izborima, jer nakon tog datuma sve gubi smisao.

(Dragan Čavić, NDP, 22.03.2017.)

Savez za promjene, ako je suditi po rječima Dragana Čavića, za razliku od ostalih, već ima ustrojene redove.

Što se tiče Saveza, ništa se ne dešava, jer su partnerske stranke očigledno zaokupljene svojim konsolidovanjem iznutra.

(Dragan Čavić, NDP, 22.03.2017.)

O planovima stranaka unutar Saveza za promjene već su se izjašnjavali i drugi njihovi predstavnici.

S tim u vezi mi vodimo pregovore s političkim partijama, ali i nekim poslanicima koji su izrazili želju da se priključe PDP-u.

Ono što nas posebno raduje jeste da su mnogi vidjeli rastuću političku snagu u nama. Naš počasni predsjednik Mladen Ivanić zaista sjajan posao radi u Predsjedništvu BiH te je tako doprinio jačanju pozicije PDP-a.

(Miroslav Brčkalo, PDP, 22.03.2017.)

Osvrćući se na stranačke turbulencije, lider PDP-a, Branislav Borenović, potvrdio je da će na političkoj sceni u RS biti određenih kretanja.

Neminovnost je da se mora ukrupniti politička scena i u RS, a i u cijeloj BiH. Postoji interes mnogo stranaka za saradnju sa PDP-om.

(Branislav Borenović, PDP, 27.02.2017.)

Nakon što je istekao rok koji su sebi opozicionari u RS postavili za kreiranje strategije za zajednički nastup na izborima, Istinomjer je kontaktirao centralu PDP-a, stranke koja je dio opozicionog bloka u manjem bh. entitetu. Predsjednik ove stranke, Branislav Borenović za istinomjer je rekao da se na kreiranju platforme još uvijek radi.

“Partija demokratskog progresa je u završnoj fazi definisanja svojih programskih prioriteta i novih politika za naredni period, uključujući, ali ne ograničavajući se, i na predstojeće opšte izbore. Ove politike, koje čine novu političku platformu koalicije čiji će PDP biti aktivan dio, biće predstavljene u narednim danima našim političkim partnerima od kojih očekujemo sugestije i prijedloge koji bi obogatili konačan tekst te platforme. U svakom slučaju, taj dokument biće ozbiljan, strateški i dugoročan politički orijentir političkog bloka čiji će PDP biti dio, te će isti služiti ne samo kao instrument političkog nadmetanja, nego i kao strateški okvir Republike Srpske i Bosne i Hercegovine za godine i decenije koje dolaze.Mi smo spremni da zajedno sa opozicionim strankama u Republici Srpskoj potpišemo dokument-platformu djelovanja u budućem periodu a kao što ste vidjeli u medijima čak će biti definisan i nastup dijela partija SzP (PDP-NDP) na zajedničkim izbornim listama.

(Branislav Borenović, PDP, 30.06.2017.)

S obzirom da je prošao juni, odnosno rok za kreiranje platforme koji je pominjao Dragan Čavić, on će zajedno sa ostalim liderima i zvaničnicima Saveza za promjene, od istinomjera dobiti ocjenu neispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Hoće li biti riješen problem raskrsnice u naselju Ramići?

Zbog, kako se navodi, dešavanja većeg broja saobraćajnih nesreća na raskrsnici koja se nalazi na magistralnom putu...

U akciji čišćenja Sarajeva angažovano 600 nezaposlenih osoba

U Sarajevu je danas počela velika proljetna akcija čišćenja, a na uklanjanju nezakonitih odlagališta smeća, čišćenju ulica i postavljanju mobilnih fasada u naredna dva mjeseca radit će 600...


Poddionica Buna-Počitelj gradi se planiranom dinamikom

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...