Radi se na tome

Okončana izgradnja Centra za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju u Trebinju

Krajem septembra ove godine okončana je izgradnja dnevnog centra namijenjenog Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja, te slijedi opremanje Centra.

Foto: Facebook “Sunce nam je zajedničko“

Tokom konferencije za štampu održane 13.4.2022. godine u Trebinju povodom realizacije projekta izgradnje Centra za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju u tom gradu javnosti su se obratili predsjednik Upravnog odbora Udruženja “Sunce nam je zajedničko” Mijat Šarović i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, najavljujući rok za njegovu implementaciju.

Šarović je, između ostalog, tada potvrdio da je završen tender za izvođača radova koji treba da nastavi dalje poslove te podsjetio da su početna sredstva od oko 627.000 KM obezbijeđena u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Gradonačelnik Ćurić istakao je tada da na računu za izgradnju Centra trenutno ima oko 720.000 maraka, jer je, kako je rekao, Grad Trebinje uplatio svoj dio te se čeka okončanje tendera.

Tom prilikom Ćurić je najavio da će do kraja godine objekat biti u funkciji, “a vjerovatno i prije”.

Rok da se izvede sve ono što smo zamislili za cjelokupnu nabavku je 75 dana, tako da se nadamo da ćemo do kraja ove godine imati objekat u funkciji, a vjerovatno i prije.

Mirko Ćurić, 13.4.2022.

Polovinom maja tekuće godine gradonačelnik Ćurić je s direktorom građevinskog preduzeća “Porobić” d.o.o. iz Trebinja Zoranom Porobićem potpisao ugovor o nastavku radova na izgradnji spomenutog centra. Radove će, kako je navedeno na zvaničnoj stranici Grada Trebinje, izvoditi konzorcijum preduzeća “Porobić” d.o.o. i “Bankom inženjering” d.o.o.

Ćurić je izjavio da je Grad raskinuo ugovor s prethodnim izvođačem jer, kako je istakao, ugovor nije ispoštovan i jer se kasnilo s radovima, zbog čega objekat još uvijek nije u funkciji.

Sada je na novom tenderu izabran konzorcijum ‘Porobić-Bankom inženjering’. Rok za izvođenje predviđenih radova je 75 radnih dana od uvođenja izvođača u posao. Očekujem da objekat bude završen najkasnije do kraja godine, ali imam uvjeravanja da će to biti i ranije.

Mirko Ćurić, 16.5.2022.

Pored toga, Porobić je potvrdio da je ugovorom predviđeno da budu urađeni fasada, krov objekta i prizemlje te okolno uređenje, koje podrazumijeva prilaz objektu, oborinsku i fekalnu kanalizaciju i uređenje zelenih površina, istakavši da vjeruje da će radove završiti prije predviđenog roka.

Podsjećamo, prva faza radova na izgradnji Centra počela je još krajem 2020. godine, ali je početkom 2022. godine obustavljena.

Krajem septembra okončana je izgradnja dnevnog centra namijenjenog Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” iz Trebinja.

Kako je tom prilikom na Facebook stranici Udruženja “Sunce nam je zajedničko” Trebinje navedeno, donji sprat objekta potpuno je završen, a riječ je o prostoru od 460 kvadratnih metara, koji ima tri odvojena, a istovremeno povezana bloka.

Sada nam slijedi opremanje novog Centra. Imamo obećanja od određenih privrednika iz Trebinja, međunarodnih organizacija, kao i institucija RS da će nam obezbijediti dio opreme. Takođe ćemo iskoristiti dio opreme i mašina koje posjedujemo u sadašnjem Centru.

Udruženje “Sunce nam je zajedničko”, 30.9.2022.

Nakon što je okončana gradanja objekta, Istinomjer obećanju gradonačelnika Mirka Ćurića u vezi s izgradnjom dnevnog centra za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju daje ocjenu radi se na tome te ćemo nastaviti pratiti da li će dnevni centar namijenjen Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko” iz Trebinja biti u funkciji do kraja tekuće godine.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!