Ispunjeno

Obnova osnovnih škola u Banja Luci

U maju 2019. godine najavljena je obnova 16 osnovnih škola na području Banja Luke do kraja 2019. godine.

Na sastanku koji je gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić održao krajem maja 2019. godine sa direktorima osnovnih škola sa područja ovog grada, najavljene su obnove 16 školskih objekata sa ovog područja, čija je realizacija trebala biti okončana tokom 2019. godine.

Šesnaest osnovnih škola sa područja Banje Luke biće obnovljeno ove godine, u okviru velikog plana u koji će biti uloženo 600.000 KM.

Saopćenje, Banja Luka, 31.05.2019.

Vlada Republike Srpske, zajedno sa gradom Banja Luka i predsjednicom Republike Srpske, Željkom Cvijanović, izdvojila je ukupno 603.784,18 KM za različite vrste radova, kao što su obnova sanitarnih čvorova, podova, kotlovnica, krovova škola i slično.

Krajem maja 2019. godine načelnik gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Dragan Banjac naglasio je da se čeka kraj školske godine kako bi radovi mogli započeti, dok je gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić tom prilikom istakao:

Prošle godine sanirano je više od 20 školskih objekata. I ove godine nastavljamo da ulažemo u škole iako Grad, podsjećam, nema takvu zakonsku obavezu, ali radimo na tome jer su to, ipak, naše škole i naša djeca idu u njih.

Igor Radojičić, 31.05.2019.

Već u junu 2019. godine započeto je sa postupkom javnih nabavki, dok je 1. augusta završeno uvođenje centralnog grijanja u O.Š. “Stanilo Rakita” u Debeljacima.

Ljetni raspust je vrijeme da se radi na pripremi školskih objekata, a u Debeljacima je urađeno centralno grijanje tako da će i đaci i nastavnici imati mnogo bolje uslove za rad i boravak u školi.

Igor Radojičić, 01.08.2019.

Do 4. septembra 2019. godine završeni su radovi u 12 osnovnih škola, a radovi su se privodili kraju i u O.Š. “Đura Jakšić”, te u O.Š. “Miroslav Antić”. U školi “Branislav Nušić” u toku je bio postupak javnih nabavki, a u O.Š. “Petak Kočić” ostala je nedovršena zamjena stolarije.

Sredinom decembra Istinomjer je kontaktirao kabinet gradonačelnika Banja Luke, te je potvrđeno da su radovi na tri od četiri preostale škole okončani, dok je planirano da radovi na O.Š. “Branislav Nušić” budu okončani do kraja 2019. godine:

Obnova 16 osnovnih škola na području grada Banje Luke: od četiri škole koje ste naveli, radovi su okončani u tri, i to: OŠ „Đura Jakšić“, OŠ „Miroslav Antić“ i OŠ „Petar Kočić“, dok se radovi u OŠ „Branislav Nušić“ (područno odjeljenje u Donjim Kolima) priovode kraju i biće okončani u narednih desetak dana (obnova krova i stolarije).

Sredinom januara za Istinomjer je potvrđeno da su radovi i na O.Š. “Branislav Nušić” okončani kako je i planirano.

S obzirom da su radovi na svih 16 osnovnih škola uspješno okončani, Istinomjer će gradonačelniku Banja Luke, Igoru Radojičiću za pomenuto obećanje dati ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!