Najave

Novi rok za početak gradnje bolnice u Trebinju

Skupština Grada Trebinja usvojila je sredinom septembra 2021. godine odluku o pristupanju izradi regulacionog plana Pridvorci, gdje je planirana izgradnja nove bolnice u ovom gradu. Odbijen je zahtjev Nebojše Milišića iz Pokreta za pravdu i red da se navedena odluka povuče s dnevnog reda zasjedanja jer, kako on tvrdi, nije utvrđeno ko je vlasnik navedene lokacije.

Foto: Screenshot HercegTV

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić objasnio je da će svako ko dokaže da je vlasnik navedenog zemljišta biti obeštećen i da se mora ići u gradnju nove bolnice, te je pritom dao rok kada bi građevinski radovi mogli započeti.

Početak ‘22 godine trebaju da krenu s gradnjom. Smatram da je to itekako optimistično, upravo je to nešto čemu svi težimo da krene čim prije. Znamo da iziskuje značajna sredstva. U početku je to bio plan oko nekih 30 miliona minimalno, sad već ima nekih procjena možda da bude više.

Mirko Ćurić, 16.9.2021.

O bolnici u Trebinju bilo je govora i tokom posjete člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika čelnicima ovog grada, u augustu 2020. godine. Dodik je tada najavio rokove za početak radova, ali i da će Vlada RS finansirati ovaj projekat.

Gradnja bolnice u kapacitetu potrebnom za ovaj grad i region treba da otpočne iduće godine i Vlada Republike Srpske će odobriti kroz određeni angažman 30 miliona maraka.

Milorad Dodik, 19.8.2020.

Dodik je godinu poslije, sredinom septembra 2021. godine, ponovo bio u Trebinju, te poručio da će u ovom gradu, dok se donesu planska dokumenta, početi izgradnja bolnice na lokaciji koju je odredila opština.

Istinomjer će pratiti da li će, u skladu s najavom gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, početkom 2022. godine početi radovi na izgradnji nove bolnice u ovom gradu.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!