Ispunjeno

Centar za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju u Trebinju počeo s radom

Nakon što je krajem septembra 2022. godine okončana izgradnja dnevnog centra namijenjenog Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko“ iz Trebinja, 30.12.2022. godine upriličen je prvi događaj u prostorijama Centra.

Izvor: Facebook Udruženje “Sunce nam je zajedničko”

Tokom konferencije za štampu, koja je 13.4.2022. godine održana u Trebinju povodom realizacije projekta izgradnje Centra za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju u tom gradu, javnosti su se obratili predsjednik Upravnog odbora Udruženja “Sunce nam je zajedničko” Mijat Šarović i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, najavljujući rok za njegovu implementaciju.

Šarović je, između ostalog, tada potvrdio da je završen tender za izvođača radova koji treba da nastavi dalje poslove te podsjetio da su početna sredstva od oko 627.000 KM obezbijeđena u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Gradonačelnik Ćurić istakao je da na računu za izgradnju Centra trenutno ima oko 720.000 konvertibilnih maraka, jer je, kako je rekao, Grad Trebinje uplatio svoj dio te se čeka okončanje tendera.

Tom prilikom Ćurić je najavio da će do kraja godine objekat biti u funkciji, “a vjerovatno i prije”.

Rok da se izvede sve ono što smo zamislili za cjelokupnu nabavku je 75 dana, tako da se nadamo da ćemo do kraja ove godine imati objekat u funkciji, a vjerovatno i prije.

Mirko Ćurić, 13.4.2022.

Polovinom maja tekuće godine gradonačelnik Ćurić je s direktorom građevinskog preduzeća “Porobić” d.o.o. iz Trebinja Zoranom Porobićem potpisao ugovor o nastavku izgradnje spomenutog centra, a koju je izvodio konzorcijum preduzeća “Porobić” d.o.o. i “Bankom inženjering” d.o.o.

S tim vezi Ćurić je izjavio da je Grad raskinuo ugovor s prethodnim izvođačem, jer, kako je istakao, ugovor nije ispoštovan i jer se kasnilo s radovima, zbog čega objekat još uvijek nije u funkciji.

Sada je na novom tenderu izabran konzorcijum ‘Porobić-Bankom inženjering’. Rok za izvođenje predviđenih radova je 75 radnih dana od uvođenja izvođača u posao. Očekujem da objekat bude završen najkasnije do kraja godine, ali imam uvjeravanja da će to biti i ranije.

Mirko Ćurić, 16.5.2022.

Osim toga, Porobić je potvrdio da je ugovorom predviđeno da budu urađeni fasada, krov objekta i prizemlje te okolno uređenje, koje podrazumijeva prilaz objektu, oborinsku i fekalnu kanalizaciju i uređenje zelenih površina, istakavši da vjeruje da će radove završiti prije predviđenog roka.

Podsjećamo, prva faza izgradnje Centra počela je još krajem 2020. godine, ali je početkom 2022. godine obustavljena.

Krajem septembra okončana je izgradnja dnevnog centra namijenjenog Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”.

Kako je tom prilikom na Facebook stranici ovog udruženja navedeno, donji sprat objekta potpuno je završen, a riječ je o prostoru od 460 kvadratnih metara, koji ima tri odvojena, a istovremeno povezana bloka.

Sada nam slijedi opremanje novog Centra. Imamo obećanja od određenih privrednika iz Trebinja, međunarodnih organizacija, kao i institucija RS da će nam obezbijediti dio opreme. Takođe ćemo iskoristiti dio opreme i mašina koje posjedujemo u sadašnjem Centru.

Udruženje “Sunce nam je zajedničko”, 30.9.2022.

Udruženje je 30.12.2022. godine putem Facebook stranice objavilo da je tog dana upriličen prvi događaj u prostorijama novog centra.

Prvi događaj u prostorijama novog Centra. Tradicionalno su nas posjetili trebinjski navijači FK “Crvena Zvezda” , koji su nam poklonili paketiće i poželjeli nam sve najljepše u Novoj godini. Obradovali su nas sa viješću da će u novom Centru, kao poklon našim članovima, opremiti jednu prostoriju. Juče je sa nama u novom Centru bio i veliki prijatelj Udruženja, Rade Kapor koji nas je počastio specijalitetima iz njegovog restorana “Ognjište”.

Udruženje “Sunce nam je zajedničko”, 30.12.2022.

Ovim Istinomjer obećanje gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića da će do kraja 2022. godine dnevni centar namijenjen Udruženju roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko“ biti stavljen u funkciju ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!