Nikšić protiv Nikšića

Nermin Nikšić je podsjećajući i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, još sredinom februara najavio sankcije.

Nakon što je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i sada već bivši član SDP-a BiH, Damir Nikšić ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a BiH koja se održavala početkom februara 2019. godine, te tom prilikom “psovao i vrijeđao” neke od članova SDP-a BiH, reagovao je predsjednik ove političke partije, Nermin Nikšić.

Nikšić je tom prilikom podsjetio i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, te najavio sankcije:

Treba biti sankcioniran i izvjesno je da ga treba saslušati, provesti postupak i donijeti odluku.

Nermin Nikšić, 12.02.2019.

Mjesec dana kasnije, u skladu sa najavom prvog čovjeka SDP-a BiH, Predsjedništvo ove političke partije je na sjednici održanoj 16.03.2019. godine donijelo odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Kako je navedeno, “inicijativa za njegovo isključenje pokrenuta je na sjednici stranačkog predsjedništva u Tuzli početkom marta, a sve zbog Nikšićevog neadektavnog ponašanja i ispada na posljednjoj sjednici GO SDP-a kada je vrijeđao novinare i partijske kolege iz Tuzle nazivajući ih pogrdnim imenima te pozivajući na nasilje”.

Samo dan nakon pomenute sjednice Predsjedništva SDP-a BiH, 17.03.2019. godine Glavni odbor ove političke partije potvrdio je odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Ovim Istinomjer obećanje Nermina Nikšića u vezi sankcionisanja Damira Nikšića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...


Vodovod “Plava voda” i dalje čeka garanciju Vlade ZDK

Vlada Zeničko- dobojskog kantona još uvijek nije dala garancije za kredit kojim bi se finansirao projekt izgradnje regionalnog vodovoda „Plava voda“. Priča o izgradnji regionalnog vodovoda...