Nikšić protiv Nikšića

Nermin Nikšić je podsjećajući i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, još sredinom februara najavio sankcije.

Nakon što je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i sada već bivši član SDP-a BiH, Damir Nikšić ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a BiH koja se održavala početkom februara 2019. godine, te tom prilikom “psovao i vrijeđao” neke od članova SDP-a BiH, reagovao je predsjednik ove političke partije, Nermin Nikšić.

Nikšić je tom prilikom podsjetio i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, te najavio sankcije:

Treba biti sankcioniran i izvjesno je da ga treba saslušati, provesti postupak i donijeti odluku.

Nermin Nikšić, 12.02.2019.

Mjesec dana kasnije, u skladu sa najavom prvog čovjeka SDP-a BiH, Predsjedništvo ove političke partije je na sjednici održanoj 16.03.2019. godine donijelo odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Kako je navedeno, “inicijativa za njegovo isključenje pokrenuta je na sjednici stranačkog predsjedništva u Tuzli početkom marta, a sve zbog Nikšićevog neadektavnog ponašanja i ispada na posljednjoj sjednici GO SDP-a kada je vrijeđao novinare i partijske kolege iz Tuzle nazivajući ih pogrdnim imenima te pozivajući na nasilje”.

Samo dan nakon pomenute sjednice Predsjedništva SDP-a BiH, 17.03.2019. godine Glavni odbor ove političke partije potvrdio je odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Ovim Istinomjer obećanje Nermina Nikšića u vezi sankcionisanja Damira Nikšića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Još nije formirano zajedničko operativno tijelo BiH i Turske za pitanja prometa i infrastrukture

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić održao je u maju ove godine bilateralni...

Prihvaćen zajam za nabavku novih trolejbusa

Prezentirajući bosanskohercegovačkoj javnosti aktivnosti i rezultate Vlade Kantona Sarajevo (KS) u prvih 100 dana njenog rada, premijer Vlade KS, Edin Forto između ostalog je najavio “kupovinu 20...Slijedi faza izgradnje vertikalne konstrukcije otvorenih bazena na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...