Nikšić protiv Nikšića

Nermin Nikšić je podsjećajući i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, još sredinom februara najavio sankcije.

Nakon što je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i sada već bivši član SDP-a BiH, Damir Nikšić ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a BiH koja se održavala početkom februara 2019. godine, te tom prilikom “psovao i vrijeđao” neke od članova SDP-a BiH, reagovao je predsjednik ove političke partije, Nermin Nikšić.

Nikšić je tom prilikom podsjetio i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, te najavio sankcije:

Treba biti sankcioniran i izvjesno je da ga treba saslušati, provesti postupak i donijeti odluku.

Nermin Nikšić, 12.02.2019.

Mjesec dana kasnije, u skladu sa najavom prvog čovjeka SDP-a BiH, Predsjedništvo ove političke partije je na sjednici održanoj 16.03.2019. godine donijelo odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Kako je navedeno, “inicijativa za njegovo isključenje pokrenuta je na sjednici stranačkog predsjedništva u Tuzli početkom marta, a sve zbog Nikšićevog neadektavnog ponašanja i ispada na posljednjoj sjednici GO SDP-a kada je vrijeđao novinare i partijske kolege iz Tuzle nazivajući ih pogrdnim imenima te pozivajući na nasilje”.

Samo dan nakon pomenute sjednice Predsjedništva SDP-a BiH, 17.03.2019. godine Glavni odbor ove političke partije potvrdio je odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Ovim Istinomjer obećanje Nermina Nikšića u vezi sankcionisanja Damira Nikšića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS bez rezervnog sastava policije

Nakon što je Narodna skupština Republike Srpske na Četvrtoj redovnoj sjednici održanoj  18.04.2019. godine usvojila...

U toku asfaltiranje puta do deponije Trešnjica

Izgradnja pristupnog puta do Centra za upravljanje otpadom Trešnjica, koji se nalazi na području Grada Goražda, aktuelizirana je još polovinom juna 2017. godine potpisivanjem ugovora vrijednog...JU Dom zdravlja KS u narednom periodu zaposlit će 98 zdravstvenih radnika

Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo (KS) održane 06. juna 2019. godine ministrica zdravstva KS, Amela Softić i ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica KS, Malik Graibija...