Nikšić protiv Nikšića

Nermin Nikšić je podsjećajući i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, još sredinom februara najavio sankcije.

Nakon što je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i sada već bivši član SDP-a BiH, Damir Nikšić ušao na sjednicu Glavnog odbora SDP-a BiH koja se održavala početkom februara 2019. godine, te tom prilikom “psovao i vrijeđao” neke od članova SDP-a BiH, reagovao je predsjednik ove političke partije, Nermin Nikšić.

Nikšić je tom prilikom podsjetio i na status na Facebooku koji je objavio Damir Nikšić “gdje se neprimjereno izražavao, ne malo – nego neprimjereno o članovima SDP-a”, te najavio sankcije:

Treba biti sankcioniran i izvjesno je da ga treba saslušati, provesti postupak i donijeti odluku.

Nermin Nikšić, 12.02.2019.

Mjesec dana kasnije, u skladu sa najavom prvog čovjeka SDP-a BiH, Predsjedništvo ove političke partije je na sjednici održanoj 16.03.2019. godine donijelo odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Kako je navedeno, “inicijativa za njegovo isključenje pokrenuta je na sjednici stranačkog predsjedništva u Tuzli početkom marta, a sve zbog Nikšićevog neadektavnog ponašanja i ispada na posljednjoj sjednici GO SDP-a kada je vrijeđao novinare i partijske kolege iz Tuzle nazivajući ih pogrdnim imenima te pozivajući na nasilje”.

Samo dan nakon pomenute sjednice Predsjedništva SDP-a BiH, 17.03.2019. godine Glavni odbor ove političke partije potvrdio je odluku o isključenju Damira Nikšića iz članstva SDP-a BiH.

Ovim Istinomjer obećanje Nermina Nikšića u vezi sankcionisanja Damira Nikšića ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

U junu 2019. godine, odlukom Gradskog vijeća (GV) Grada Sarajeva kojom je omogućeno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa...

Koliko je SDA imala zastupnica u Skupštini USK od 1996. godine do danas

U svom nedavnom istupu u javnosti, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Šemsudin Dedić pored ostalog je govorio o, kako je rekao, pomacima koje je SDA...

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se udvostruči broj sati obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak...