Ispunjeno

Nikšić ispunio obećano po pitanju kandidature Denisa Bećirovića za Dom naroda PS BiH

Nakon što je kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Denis Bećirović na Opštim izborima 2018. godine izgubio utrku za pomenutu poziciju, dio javnosti u Bosni i Hercegovini postavio je pitanje njegovog budućeg političkog djelovanja i angažmana.

O tome je još krajem novembra 2018. godine govorio i predsjednik SDP-a BiH, Nermin Nikšić ističući da je Bećirović “čovjek na kojem je sigurno budućnost SDP-a BiH” te da će, ukoliko bude zainteresovan, “imati svoje mjesto i u parlamentarnom radu i u narednom periodu”.

Na pitanje novinara “hoćete li mu ponuditi neku poziciju”, Nikšić je tom prilikom konkretno odgovorio:

Naš je plan, želja, evo sad ću prvi put reći, da Denis Bećirović bude delegat u Domu naroda Parlamenta BiH. A sasvim izvjesno, ukoliko SDP bude participirao u vlasti, da Denis Bećirović može imati svoje mjesto i kompetentno obavljati bilo koju poziciju ukoliko pokaže interes.

Nermin Nikšić, 28.11.2018.

Uoči konstitutivne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zakazane za 20.02.2019. godine, Generalni sekretar SDP-a BiH, Irfan Čengić potvrdio je da će Denis Bećirović biti kandidat ove političke partije za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH:

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH predložila je Denisa Bećirovića i listu predala sekretaru Doma naroda PF BiH.

Irfan Čengić, 19.02.2019.

Ovim Istinomjer obećanje Nermina Nikšića u vezi kandidovanja Denisa Bećirovića ocjenjuje ispunjenim.

(Istiniomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!