Neistina

Nebojša Vukanović na Lokalnim izborima 2012. godine nije imao više glasova od kandidata SNSD-a

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović gostovao je u emisiji “Imate riječ” na Alternativnoj televiziji. U ovom gostovanju Vukanović je komentarisao odnose među opozicionim strankama u RS, gradonačelnika Banjaluke i Narodni front Jelene Trivić te odnose vladajućeg SNSD-a prema Hercegovini.

Screenshot: ATV

Upitan da li želi biti gradonačelnik Trebinja, Vukanović je rekao da se za tu poziciju kandidovao 2012. godine te je ustvrdio da je, i pored poraza, imao više glasova od tadašnjeg kandidata SNSD-a.

Lično sam imao takvu ambiciju 2012. godine. Prava je šteta, malo je nedostajalo, tad sam imao 4.800 i nešto glasova, bilo je to veliko iznenađenje, gotovo 28%. (…) Bio sam sam, imao sam 28%, imao sam više glasova nego SNSD, i malo je nedostajalo da postanem tad gradonačelnik.

Nebojša Vukanović, 18.10.2023.

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini 2012. održani su 7. oktobra te godine i u utrci za gradonačelnika Trebinja učestvovala su tri kandidata.

Slavko Vučurević bio je kandidat koalicije Zajedno za Trebinje – SDS – PDP – SRS RS – DP – SNS – SRS VŠ – NDS – PzT, kandidat SNSD-a bio je Dobroslav Ćuk, dok je Nebojša Vukanović tada nastupio kao nezavisni kandidat.

Prema potvrđenim rezultatima Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH) objavljenim 6.11.2012. godine, od ukupno 17.436 važećih glasova, Slavko Vučurević osvojio je 6.552 glasa, Dobroslav Ćuk 6.078 glasova, dok je Nebojša Vukanović završio kao posljednji kandidat, s ukupno 4.806 osvojenih glasova.

Screenshot: CIK BiH

Uzimajući u obzir da prema potvrđenim rezultatima Lokalnih izbora 2012. godine Nebojša Vukanović nije imao više glasova od kandidata SNSD-a Dobroslava Ćuka, Istinomjer njegovu tvrdnju da je to bio slučaj ocjenjuje neistinitom.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!