Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika.

Tako je ministrica obrazovanja, nauke i mladih u Vladi KS, Zineta Bogunić polovinom juna ove godine izjavila da se “raspust u mjesecu aprilu nije pokazao kao dobro rješenje”, te najavila njegovo ukidanje:

Naprosto, ovako rješenje je i za djecu i roditelje loše. Dobila sam puno više primjedbi roditelja,  puno više nego nastavnika i direktora. Mnoštvo je razloga zbog kojih ovo rješenje nije dobro i mi ćemo ga mijenjati.

Zineta Bogunić, 14.06.2019.

U skladu sa najavom ministrice Bogunić, usvajanjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju 15.07.2019. godine na 11. Radnoj sjednici Skupštine KS ukinut je proljetni odmor u osnovnim i srednjim školama u KS.

Ovim Istinomjer obećanje ministrice Zinete Bogunić u vezi ukidanja proljetnog raspusta ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...