Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika.

Tako je ministrica obrazovanja, nauke i mladih u Vladi KS, Zineta Bogunić polovinom juna ove godine izjavila da se “raspust u mjesecu aprilu nije pokazao kao dobro rješenje”, te najavila njegovo ukidanje:

Naprosto, ovako rješenje je i za djecu i roditelje loše. Dobila sam puno više primjedbi roditelja,  puno više nego nastavnika i direktora. Mnoštvo je razloga zbog kojih ovo rješenje nije dobro i mi ćemo ga mijenjati.

Zineta Bogunić, 14.06.2019.

U skladu sa najavom ministrice Bogunić, usvajanjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju 15.07.2019. godine na 11. Radnoj sjednici Skupštine KS ukinut je proljetni odmor u osnovnim i srednjim školama u KS.

Ovim Istinomjer obećanje ministrice Zinete Bogunić u vezi ukidanja proljetnog raspusta ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pravo osuđenika da budu birani ponovo u Parlamentu BiH

Zastupnik u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović (SDP BiH) ponovo je uputio u...

Prezentacija plana ”reorganizacije sanacije GRAS-a” u decembru 2019. godine?

Nakon prezentacije nacrta istraživanja koji je, kako je navedeno, urađen od strane japanske  konsultantske firme Nippon Koei, a na osnovu prikupljenih podataka o javnom prijevozu u Kantonu Sarajevo...Izgradnja Bloka 7 uz neriješena pitanja i nedoumice

I dok gradnja Bloka 7 kreće, spor sa Energetskom zajednicom u vezi garancija datih za njegovu izgradnju još uvijek nije riješen. Nakon Odluke Vlade FBiH o davanju garancije za Blok 7...