Naredno proljeće bez odmora za učenike u Kantonu Sarajevo

Odluka o uvođenju proljetnog odmora u osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo (KS) koja je donesena prije dvije godine već je izvjesno vrijeme bila predmet kritika.

Tako je ministrica obrazovanja, nauke i mladih u Vladi KS, Zineta Bogunić polovinom juna ove godine izjavila da se “raspust u mjesecu aprilu nije pokazao kao dobro rješenje”, te najavila njegovo ukidanje:

Naprosto, ovako rješenje je i za djecu i roditelje loše. Dobila sam puno više primjedbi roditelja,  puno više nego nastavnika i direktora. Mnoštvo je razloga zbog kojih ovo rješenje nije dobro i mi ćemo ga mijenjati.

Zineta Bogunić, 14.06.2019.

U skladu sa najavom ministrice Bogunić, usvajanjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju 15.07.2019. godine na 11. Radnoj sjednici Skupštine KS ukinut je proljetni odmor u osnovnim i srednjim školama u KS.

Ovim Istinomjer obećanje ministrice Zinete Bogunić u vezi ukidanja proljetnog raspusta ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Jesen prođe, novog Zakona o Danu Republike Srpske još nema

Početkom aprila tekuće godine predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je “da će Republika Srpska na jesen donijeti...

Odgođeno izmještanje migranata iz kampa Vučjak

Početkom decembra ove godine ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić rekao je da će “za dvadesetak dana u kasarnu Blažuj biti smješteni prvi migranti”. Nekoliko dana kasnije saopćeno je da će...Novo Vijeće ministara BiH do Nove godine?

Uvjeren, kako kaže, da će Zoran Tegeltija na današnjoj 4. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Kluba...